Gula prijavio Novaka Adžića policiji jer ga je kleo!

On je meni uputio takve uvrede da ne mogu da ih ponovim jer nijesu za novine, rekao je Gula.
76 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.01.2011. 19:54h

Goran Pejović - Gula, lider grupe “Katapult” podnio je prijavu policiji protiv direktora Zavoda za intelektualnu svojinu (ZIS) Novaka Ađžića jer ga je, navodno,vrijeđao, kleo i galamio na njega više od dva sata.

Sve je počelo kada je predsjednik Udruženja kompozitora Crne Gore Zlatko Baban 10. januara ove godine na arhiv ZIS-a predao dopis kojim je ta asocijacija, kako su juče saopštili, na osnovu Zakona o slobodnom pristupu infromacijama zatražila kopije dokumenata koje je ZIS donio tokom nadzora nad Organizacijom za zaštitu prava autora muzike (PAM).

U saopštenju,koje je potpisala predsjednica Upravnog odbora UKCG Mirjana Živković, se dodaje i da je Adžić zatim istog dana, “u kasnim noćnim satima preko tri sata iscrpljivao Slobodana Kovačevića

Neposredno nakon toga, tvrdi se u saopštenju Udruženja kompozitora, Adžić je nazvao nazvao Gorana Pejovića i preko dva sata galamio, vrijeđao i kleo ga nakon čega ga je Pejović, inače član Udruženja kompozitora, prijavio policiji.

U saopštenju,koje je potpisala predsjednica Upravnog odbora UKCG Mirjana Živković, se dodaje i da je Adžić zatim istog dana, “u kasnim noćnim satima preko tri sata iscrpljivao Slobodana Kovačevića, člana Upravnog odbora Udruženja kompozitora.

“Adžić ga je uznemiravao zato što je on jedan od 25 potpisnika krivične prijave koju je Udruženje krajem prošle godine podnijelo protiv njega. Šta je to što je Adžića tim dopisom uznemirilo, kakve su njegove poslovne veze sa PAM-om i koje sve radnje u vezi te organizacije nije po Zakonu sproveo a morao je, pitanja su na koja će Adžić odgovore morati da da nadležnim institucijama države”, navodi se u saopštenju.

Sve su to denuncijacije...

Adžić je sinoć za “Vijesti” negirao tvrdnje Udruženja kompozitora.

“Nemam komentar na te klevete i denuncijacije. Ja radim savjesno i odgovorno svoj posao i sve što radim je dostupno javnosti po Zakonu o slobodnom pristupu informacijama. Ja te ljude i ne poznajem lično”, kazao je on “Vijestima”.

Na pitanje da li je vrijeđao i kleo Pejovića i da li ga je policija saslušavala zbog prijave koju je on protiv njega podnio, Adžić je odgovorio odrečno..

“Ja apsolutno nijesam bio u policiji”, kazao je Adžić i prigovorio “Vijestima” što ga pitaju za njemu, kako je rekao, “anonimuse i nepoznate ličnosti”.

“Protiv mene se gospodin Pejović saglasio da podnese privatnu neosnovanu krivičnu prijavu. Ja sam imao telefonski razgovor sa Pejovićem i ništa više”, kazao je Adžić.

On je rekao da “ sa njima nemam apsolutno nikakvoga, ni službenog ni privatnog dodira”.

Ko je taj Gula?

“ Vi meni postavljate pitanja za nekog Gorana Pejovića!? Ja u životu nijesam nikada nikome prijetio, samo znam da je gospodin Gula Pejović, koga ja iz Bara slučajno poznajem, nekoliko puta mene molio da intervenišem, da mu pomažem i ja sam mu u nekoliko situacija pomogao iz humanih, socijalnih, karitativnih razloga.

U životu nijesam sa tim čovjekom imao apsolutno bilo kakvu komunikaciju, sem što me je presrijetao da razgovara o nekim njihovim poslovima sa kojima ja zaista nemam nikakve veze”, kazao je Adžić.

Samo se pitam šta bi bilo da sam ja uradio njemu to što je on uradio meni, zapitao je Pejović

Goran Pejović je rekao da ga je Adžić “veoma uznemirio” i da zbog njegovih kletvi i prijetnji “tri dana nije mogao da dođe sebi”.

“Šta sam mogao da uradim? Da se bijem sa njim pa da završim u zatvoru? Samo se pitam šta bi bilo da sam ja uradio njemu to što je on uradio meni”, zapitao je Pejović.

U Područnoj jedinici policije u Baru sinoć je “Vijestima” potvrđeno da je Adžić po Pejovićevoj prijavi saslušan u policiji.

Nije za novine

Pejović je kazao da nije tačno što Adžić govori i da je policija reagovala na njegovu prijavu.

“On to neće da prizna jer ga je sramota. On je doktor nauka, član Akademije pa se, valjda, stidi svojih postupaka. On je meni uputio takve uvrede da ne mogu da ih ponovim jer nijesu za novine. Uz to je kleo i mene i potpisnike krivične prijave protiv njega. To su bile užasne kletve kao što su da bog da da pare trošimo na ljekove i da nam se vrati na potomstvo”, kazao je Pejović.

Goran Pejović je sinoć kazao da nije tačno što Adžić govori i da je policija reagovala na njegovu prijavu. “On to neće da prizna jer ga je sramota. On je doktor nauka, član Akademije pa se, valjda, stidi svojih postupaka. On je meni uputio takve uvrede da ne mogu da ih ponovim jer nijesu za novine. Uz to je kleo i mene i potpisnike krivične prijave protiv njega. To su bile užasne kletve kao što su da bog da da pare trošimo na ljekove i da nam se vrati na potomstvo”, kazao je Pejović.

Bonus video: