3 vježbe za savršenu guzu

Malo vremena i odgovarajuće vježbe dovoljni su za savršen izgled. Istesati najveći mišić na tijelu - očima ugodni gluteus maximus i imati lijepu guzu možete ako se posvetite vježbanju.
221 pregleda 0 komentar(a)
vježbanje, Foto: Wikipedia
vježbanje, Foto: Wikipedia
Ažurirano: 12.01.2011. 13:56h

Malo vremena i odgovarajuće vježbe dovoljni su za savršen izgled. Istesati najveći mišić na tijelu - očima ugodni gluteus maximus i imati lijepu guzu možete ako se posvetite vježbanju. Svi će se okretati sa vama ako neko vrijeme odvojite za sljedeće vježbe:

1. Čučnjevi

Istezanje mišića na guzi i odgovarajući oblik postićete ako nekoliko puta nedeljno napravite tri puta po dvije serije od 15 čučnjeva. Dok vježbajte uzmite u ruke bočice ili tegove i povećajte opterećenje tijela.

2. Bočno dizanje nogu

Namjestite se na sunđer ili strunjaču u bočni položaj. Podižite gornju nogu od donje. To ponovite sa svakom nogom dva puta po jednu seriju od 25 vježbi. Unutrašnji dio stražnjice prema bedrima biće zategnutiji.

3. Stiskavac

Lezite na leđa i podižite guzu u vazduh, pritom je stiskajući. Vježbu ponovite u dvije serije po dvadeset puta. Lakše je ako koristite pilates loptu i stavite je ispod peta. Ako kombinujete ove tri vježbe svaki dan, zavisno od toga što vam se vježba, guza će za određeno vrijeme biti prćasta i zamamna.

Bonus video: