Najviše nominacija za filmove "Crni labud”i “Kraljev govor”

Filmovi Darena Arofonskog i Toma Hupera su visoko kotirani u svim relevantnim pregledima prošlogodišnje produkcije, a pominju se i kao ozbiljni kandidati u trci za “Oskara”
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.01.2011. 12:28h

Najviše potencijalnih nominacija za prestižne nagrade Britanske filmske akademije (BAFTA) dobili su filmovi Darena Aronofskog “Crni labud” i Toma Hupera “Kraljev govor”.

Ova dva filma bila su visoko kotirana u svim relevantnim pregledima prošlogodišnje produkcije, a pominju se i kao ozbiljni kandidati u trci za “Oskara”.

Predložene su nominacije za najbolje ostvarene uloge, a među njima su Leonardo Dikaprio (“Zatvoreno ostrvo” i “Početak”), Endrju Garfild (“Društvena mreža” i “Nikad me ne puštaj”), Rozamund Pajk (“Mejd in Dagenham” i “Barnijeva verzija”), Džema Arterton (“Nestajanje Alis Krid i “Tamara Dru”) i Helen Bonam Karter (“Alisa u zemlji čuda” i “Kraljev govor”).

Nakon drugog kruga glasanja članova Akademije, broj nominacija u svakoj kategoriji biće sveden na po pet. Zvanične nominacije biće objavljene 18. januara. Nagrade će biti dodijeljene u londonskoj “Royal Opera House” 21. februara.

Bonus video: