Porodica ubijenog vrijeđala sudiju, policija smirila strasti

Pavićevićev brat Žarko je kazao novinarima da je sudija Rakočević primio 100.000 eura kako bi izrekao presudu u korist Bešovića, kao i da ima dokaze za svoje tvrdnje da je u cijeli slučaj umiješana "jedna politička stranka".
123 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.01.2011. 10:48h

Zoran R. Bešović (30) iz Zubinog potoka na Kosovu oslobođen je optužbe da je 18. februara, 2006. godine, oko 10 sati u Jerevanskoj ulici u podgoričkom naselju Zabjelo ubio brata od tetke Darka Pavićevića.

Odluku o oslobađanju optužbe, u ponovljenom suđenju, donijelo je krivično vijeće sudije Dragiše Rakočevića u Podgorici.

Nakon što je sudija izrekao presudu, porodica stradalog Pavićevića je pokušala da nasrne na sudiju, riječima da je država propala, kad on "ovako dijeli pravdu".

Pavićevićev brat Žarko je kazao novinarima da je sudija Rakočević primio 100.000 eura kako bi izrekao presudu u korist Bešovića, kao i da ima dokaze za svoje tvrdnje da je u cijeli slučaj umiješana "jedna politička stranka".

Policijsko obezbjeđenje suda, dodatno pojačano sa pripadnicima Interventnog voda, uspjelo je da iz sudnice izgura Pavićeviće, uz blagu primjenu sile

Pavićević je pokušao da nasrne na sudiju i prijetio mu prstom , ne sačekavši da čuje obrazloženje presude. Sestra stradalog, Milijana Kojović plakala je i vriskala u sudnici, takođe uputivši uvredljive riječi na račun sudije.

Policijsko obezbjeđenje suda, dodatno pojačano sa pripadnicima Interventnog voda, uspjelo je da iz sudnice izgura Pavićeviće, uz blagu primjenu sile.

Članovi porodice optuženog Bešovića, jakim apaluzom i povicima “bravo sudija” pozdravili su sudiju.

Nema ni jednog novog dokaza koji bi ukazao da je Zoran Bešović ubio Darka Pavićevića, dodajući da nema materijalnih dokaza. Sud nije povjerovao riječima svjedoka Redžepa Beganaja, koji je na suđenju i u istražnom postupku rekao da je Bešović ubio Pavićevića. On je prije zvaničnog prepoznavanja, prethodno odgledao video snimak sa sahrane pokojnog Pavićevića, a zatim mu je pokazana Bešovićeva fotografija. Sud mu nije povjerovao”, kazao je sudija Rakočević.

Dok je sudija obrazlagao presudu, ispred ulaza u Viši sud, sestri pokojnog Darka, Milijani Kojović je pozlilo i povezena je u bolnicu.

Na ranijem suđenju u julu 2009. godine, Bašović je oslobođen optužbe zbog nedostatka dokaza.

Bonus video: