Rivalitet prenesen na najveću scenu

Biće to pravi okršaj, pošto se o starijem od braće ukrajinskih šampiona Kličko, 39 - godišnjem Vitaliju sve već zna, a Solis je enormnu klasu potvrdio titulom u Atini 2004
0 komentar(a)
Vitali Kličko, Foto: REUTERS
Vitali Kličko, Foto: REUTERS
Ažurirano: 11.01.2011. 17:58h

Nakon decenija borbe za primat u amaterskom boksu, predstavnici sovjetske i kubanske škoae boksa konačno će s e boriti i za najprestižniju profesionalnu titulu - svjetski šampion teške kategoprije u WBC verziji, Ukrajinac Vitalij Kličko boksovaće 19. marta u Kelnu protiv Kubanca Odlanijea Solisa. Biće to pravi okršaj, pošto se o starijem od braće ukrajinskih šampiona Kličko, 39 - godišnjem Vitaliju sve već zna, a Solis je enormnu klasu potvrdio titulom olimpijskog pobjednika u Atini 2004. godine. U profi ringu 30 - godišnji Solis ne zna za nesupjeh, pošto je u izbornom meču za pretendenta na titulu, u decembru prošle godine prekidom u 10. rundi savladao Amerikanca Reja Ostina. Bila je to 17. pobjeda Solisa, 12. nokautom u profi ringu. Sois je tri puta bio amaterski prvak svijeta.

- Solis je iskusan, brz i za mene neugodan rival jer ima kontra gard. Prethodnih je mjeseci previše prijetio i govorio da želi moj pojas, ali pokazaću mu da sam najbolji teškaš današnjice i čak sam 100 odsto uvjeren u moju pobjedu - kazao je Kličko, koji je u profi ringu slavio 41 put, od kojih je 38 riješio nokautom i u tome je rekorder. Doživio je i dva poraza.

- Vitalij je godinama unazad birao nedostojne rivale. Sada je tome došao kraj,. U Kelnu ću ja postati novi šampion svijeta - rekao je Solis.

Bonus video: