Pirej daje odgovor o zrelosti Budvana

U pitanju je posljednje kolo, nikakve kalkulacije nisu prisutne, svjesni smo da samo uz pobjedu možemo da računamo na prolaz - kaže trener Budvana Veselin Vuković
0 komentar(a)
Odbojka - Budvanska rivijera, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
Odbojka - Budvanska rivijera, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
Ažurirano: 11.01.2011. 16:56h

Od specijalnog izvještača „Vijesti“

Pirej - Grčka možda i bude talična za Crnogorce, Atina bi mogla da se posreći odbojkašima Budvanske rivijere koji su spremni da večeras u Pireju ispišu novu stranicu crnogorske odbojke.

Sve i da svi grčki bogovi budu protiv Budvana večeras, suština je da tim Veselina Vukovića ima jedinstvenu priliku i mora da bude jači od svega - od Olimpijakosove istorije i od ekipe koja je, kao i crnogorski sastav, ove godine pokazao da je klasična domaćinska ekipa.

To naizgled upućuje na zaključak da je grčki tim u prednosti, ali jasno je da i Budvanska rivijera ima svoje adute i ambicije.

A osnovna ambicija je možda i sasvim dovoljna da u najkraćem opiše motiv Budvana - trijumf gotovo izvjesno obezbjeđuje prolaz među 13 najboljih ekipa Starog kontinenta (samo treba da Bled pobijedi Jastržebski u Ljubljani), pa se zna šta ova utakmica donosi crnogorskom prvaku. Zato kalkulacija više nema, „narandžasti“ samo trijumfom otvaraju vrata naredne runde.

- U pitanju je posljednje kolo, nikakve kalkulacije nisu prisutne, svjesni smo da samo uz pobjedu možemo da računamo na prolaz. Činjenica je da smo na prethodna dva gostovanja odigrali loše, u Sloveniji smo imali i problema oko sastava, pa je izvjesno da sada moramo mnogo bolje. Međutim, kod nas postoji doza sigurnosti da ćemo protiv Olimpijakosa da odigramo dobru utakmicu, iako se, naravno, niko ne zanosi da će biti lako. Dileme nema da nas čeka neizvjestan duel, ali vidimo šansu da u takvom meču dođemo do pobjede - rekao je Vuković.

Budvani su u prvom kolu grupe C počistili Olimpijakos u Budvi sa 3:0. Tada je taj rezultat mnoge iznenadio...

- Moramo i taj meč da uzmemo u obzir, jer smo Olimpijakos najlakše pobijedili do sada u ovoj grupi. Ta utakmica je bila taktička perfekcija sa naše strane. To može nešto da znači pred ovaj meč, ali i ne mora, jer su i Grci do sada pokazali dva lica kod kuće i na strani.

Bled će valjda da pobijedi

Pobjeda Budvanske rivijere u Pireju bi mogla, međutim, da bude pirova, ako Bled pred svojim navijačima ne opravda ulogu favorita protiv Jastržebskog. Slovenački tim, koji sa klupe predvodi Igor Kolaković, u prošlom kolu u Budvi je obezbijedio prvo mjesto u grupi i plasman među 13 najboljih ekipa.

- Vjerujem da će Bled da pobijedi, očekujem da presudi kvalitet. Siguran sam da neće kalkulisati, iako je već riješio stvari u grupi. Međutim, da budem jasan, i ako rezultat bude drugačiji to neće biti plod njihove nezainteresovanosti, jer su i Poljaci jako dobar tim. Nadam se, ipak, da će Bled slaviti u tom meču - rekao je Vuković.

Bonus video: