Majstorske radionice u "Vasi Pavić"

Radionice namijenjene učenicima i studentima održane su tokom vikenda, a juče i danas uče profesori
132 pregleda 0 komentar(a)
Miljan Bjeletić (NOVINA)
Miljan Bjeletić (NOVINA)
Ažurirano: 27.03.2018. 09:04h

Majstorske radionice za učenike nižih i srednjih muzičkih škola, kao i za studente sa Muzičke akademije, održane su od 23. do 25. marta, u umjetničkoj školi za muziku i balet “Vasa Pavić’’. Pored toga, organizovan je i seminar za nastavnike i profesore, takođe u muzičkoj školi “Vasa Pavić’’, 26. i 27. marta.

Predavač na seminaru će biti profesor Miljan Bjeletić, a Predrag Janković je koordinator projekta. Seminar je akreditovan u Zavodu za školstvo.

Majstorske radionice organizuje muzička škola “Vasa Pavić’’, u saradnji sa NVO "Harmonika Montenegrina".

Miljan Bjeletić je rođen 1973. godine. Studirao je na muzičkom konzervatorijumu “P.I.Čajkovski” u Kijevu, u klasi prof. dr N.A.Davidova, gde je magistrirao 1998. godine. Sa svojim učenicima i studentima ostvario je više od 250 nagrada na najprestižnijim takmičenjima u zemlji i inostranstvu, a osim toga je bio predavač na seminarima u više evropskih zemalja. I sam je dobitnik mnogih nagrada i priznanja.

Član je Umjetničkog vijeća Svjetske asocijacije akordeonista „Svjetski trofej“ od 2012. godine i član je muzičkog komiteta Međunarodne konfederacije akordeonista „Svjetski kup“ od 2014. godine. Međunarodna konfederacija akordeonista “Svjetski kup” dodijelila mu je nagradu “Za izuzetne zasluge” u Kanadi 2013. godine.

Bonus video: