“Da Vinčijev kod” naprodavanjija knjiga decenije

“Da Vinčijev kod” Dena Brauna najprodavanije je djelo u britanskim knjižarama u posljednjih dvanaest godina, pokazali su najnoviji podaci britanskih izdavača.
55 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.01.2011. 09:22h

“Da Vinčijev kod” Dena Brauna najprodavanije je djelo u britanskim knjižarama u posljednjih dvanaest godina, pokazali su najnoviji podaci britanskih izdavača. Na spisku najprodavanijih knjiga dominiraju knjige Dena Brauna, Dž. Rouling i Stefani Mejer koja zauzimaju prvih dvanaest pozicija.

Najveći hit posljednje decenije uvjerljivo je Braunov “Da Vinčijev kod”, objavljen 2003. i prodat u četiri i po miliona primjeraka, a visoko su pozicionirana i njegova djela “Anđeli i demoni”, “Digitalna tvrđava” i “'Tačka prevare”.

Na drugom mjestu je autorka Dž.K.Rouling sa serijom romana o Hariju Poteru. Prvi od sedam nastavaka - “Hari Poter i kamen mudrosti”' prodat je u blizu četiri miliona primjeraka, čime je zaslužio drugo mjesto na ljestvici, dok se ostali nastavci nalaze unutar top deset.

Treći autor koji se nalazi među deset najprodavanijih je američka književnica Stefani Mejer s romanom “Sumrak” na devetom mjestu. Tek na trinaestom mjestu, nakon Brauna, Rouling i Mejer, smjestila se Alis Sebold s romanom “Ljupke kosti” o duhu ubijene tinejdžerke koja pokušava da porodicu vrati na pravi put, prema kojem je nedavno snimljen i film.

Među najprodavanijim djelima su i Kaled Hoseini i “Gonič zmajeva”, “Žena vremenskog putnika” Odri Nifeneger i “Svijet prema Klarksonu” Džeremija Klarksona.

Bonus video: