Još uvijek bez optužnice u slučaju mrtve bebe u veš mašini

Sudija Pejović će vratiti predmet tužilaštvu, koje bi trebalo da odluči da li da podigne optužnicu.
618 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 10.01.2011. 15:56h

Istražni sudija podgoričkog Osnovnog suda Miladin Pejović završio je dopunu istrage i tužilaštvu proslijedilo spise predmeta istrage povodom nađenog beživotnog tijela prijevremeno rođene bebe u veš mašini u stanu Podgoričanke L.K.(35).

Tužilaštvo je po drugi put zatražilo dopunu istrage kako bi vještak medicinske struke dr Dragana Čukić dala mišljenje na obdukcioni nalaz.

Prema njemu, između ostalog, navodno je potvrđeno da je beba rođena živa, te da je smrt nastupila nakon rođenja.

Kako je “Vijestima” rečeno u Osnovnom sudu, sudija Pejović će danas vratiti predmet tužilaštvu, koje bi trebalo da odluči da li da podigne optužnicu.

Prema ranijim nezvaničnim informacijama “Vijesti” nalaz Odjeljenja za sudsku patologiju o uzorku smrti tužiocu je bio “neodređen, tako da je teško odlučiti kako je došlo do smrti bebe”, nakon čega je tražena prva dopuna istrage.

Prema prvim nezvaničnim informacijama L.K. je prvog decembra prošle godine, posle podne, iz svog stana pozvala Službu hitne pomoći, čije je medicinsko osoblje zbog velikog krvarenja odmah odvezlo u Urgentni blok Kliničkog centra. Nakon prijema ona je navodno ispričala da je imala ginekološke komplikacije, ali je nakon pregleda dežurnog ljekara bilo jasno da je riječ o porođaju. L.K. je tada tvrdila da nije bila trudna. Isto je navodno tvrdio i njen suprug sa kojim ima troje djece. Ljekari su tada, zbog sumnje da je u pitanju nezakoniti abortus, obavijestili policiju.

L.K. je potom zbog obilnog krvarenja, anemije i mogućih drugih komplikacija, smještena na Odjeljenje ginekologije gdje je boravila nekoliko dana, a policija je pokrenula istragu.

“Kada su inspektori ušli u stan i izvršili pretres, pronašli su mrtvu bebu u veš-mašini, koja je nakon uviđaja odnijeta na Odjeljenje patologije, gdje je dr Dragana Čukić obavila obdukciju”, rečeno je “Vijestima” u policiji.

Za nezakonit prekid trudnoće crnogorsko zakonodavstvo predvidjelo je kaznu do 12 godina zatvora.

Bonus video: