Vremeplov: Blagosloveni turizmom

Olters smatra da Vlada treba da unaprijedi razvoj putne, komunikacione i komunalne infrastrukture, a da će razvoj turizma nametnuti nove zadatke, prije svega u vezi sa sektorom usluga
59 pregleda 0 komentar(a)
Bečići, Foto: Shutterstock
Bečići, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 27.03.2018. 10:16h

Velike investicije u crnogorsko tržište nekretnina su privremenog karaktera, a turizam posjeduje najveći potencijal za ulaganje u narednom periodu, smatra predstavnik Svjetske banke u Crnoj Gori, Jan Peter Olters.

“Crna Gora je blagoslovena što u tranzicionom periodu postoji turizam, kao sektor koji će vući ukupan ekonomski razvoj u narednom periodu”, kazao je on.

Olters smatra da Vlada treba da unaprijedi razvoj putne, komunikacione i komunalne infrastrukture, a da će razvoj turizma nametnuti nove zadatke, prije svega u vezi sa sektorom usluga.

On je kazao da rezultati crnogorske ekonomije u prošloj, 2007. godini izgledaju kao spektakularni, ali da je taj razvoj baziran na nizu specifičnih faktora. On je objasnio da se iza, naizgled, dobrih rezultata krije problematična struktura stranih investicija jer se polovina njih tiče nekretnina.

Bonus video: