OŽIVITE PETRA PANA

Ugađajte sebi i izgledaćete mlađe

Godine idu i vjerovatno imate osjećaj da lete kao minuti, a iako vas pritiskaju sa svih strana obveze odrasle osobe, vi ipak niste spremni reći mladosti zbogom?
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.03.2019. 16:21h

Godine idu i vjerovatno imate osjećaj da lete kao minuti, a iako vas pritiskaju sa svih strana obveze odrasle osobe, vi ipak niste spremni reći mladosti zbogom? Ako ste tog mišljenja, evo nekoliko načina uz pomoć kojih ćete se osjećati mlađe duhom i tijelom.

1. Budite šašavi

To što ste prešli 20 (ili 30), ne mora značiti da se više ne smijete zezati. Počastite se velikim lizalicama, gledajte crtaće, smislite šalu pa se zajedno tom smijte do suza. Puno veselja i zanimljivosti koje nećete naći u rasporedu svog planera je jedan od recepata za dugu mladost.

2. Putovanje-mladom radovanje

Uz putovanja i upoznavanja novih ljudi i kultura, upoznajete i osnažujete samog sebe. Ako se odmaknete od svakodnevnih obveza koje vas zatvaraju u kalupe i tjeraju u starost i mentalnu penziju, otkrićete kako u vama postoji isti mladalački žar, možda na trenutak izgubljen.

3. Ugađajte sebi

Radite kako bi živjeli i uživali – zato sebi svako malo priuštite nešto ugodno. Večere, masaže, tretmani, časovi kuvanja, stranih jezika ili plesa oko šipke – nešto od toga, ili nečeg drugog što vam godi će vas pomlađivati.

4. Hobi

Televizija baš i nije neki hobi, a ni internet – to je ubijanje vremena bez prevelike koristi. Odaberite nešto od čega ćete živnuti, makar sport, vježbanje, pisanje, nakit, šivenje, pletenje – što god vam milo i drago. Ili se pak bavite se kuvanjem, a ne gledanjem kulinarskih emisija!