Mračne tajne kokica

Stručnjaci predlažu da za vrijeme gledanja filma steknete naviku da ne grickate ništa.
102 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 08.01.2011. 16:42h

Sjedjeti u bioskopu sa svojim prijateljima i pakovanjem kokica zvuči kao savršen način da se provede subotnje veče . To može i biti, ako svoje kokice date drugima. Pregled hranljivih sadržaja kokica iz bioskopa otkriva alarmantnu količinu masti, soli i kalorija.

Studija ,,Centra za nauku“ u Americi, pregledala je kokice iz tri lanaca bioskopa i ispitala detaljno njihov sadržaj.Veliko pakovanje kokica iz ,, Regal Cinemas” , na primjer, ima 1200 kalorija, 980 miligrama natrijuma i 60 grama zasićenih masti.

Nijeste tako gladani? Pakovanje srednje veličine kokica sadrži isti iznos kao i veliko. Čak i malo pakovanje sadrži 670 kalorija, 550 miligrama natrijuma i 24 grama zasićenih masti.

Ovi rezultati mogu da iznenade one koji se odluče za kokice, jer smatraju da su relativno zdrava grickalica. Kokice iz bioskopa se spremaju u ulju, koje najčešće sadrži 90 % zasićenih masti. U njih se dodaju ogromne količinje soli i vaše nekada zdrava grickalica pretvara se štetnu hranu.

Studija je pokazala da čak i "najzdravije" uzorak kokice koje su testirane, malo pakovanje AMC bioskopa- imala je 370 kalorija, što je dovoljno da vas natjera da podijelite i malo pakovanje sa prijateljima .

Treći lanc bioskopsa koji su testirani, Cinemark, ima rezultate bolje od konkurenata, jer svoje kokice sprema u zdravijem ulju. U Cinemark-u veliko pakovanje sadrži 17 910 kalorija i 4 grama zasićenih masti, kao i nevjerovatnih 1.500 miligrama natrijuma - skoro dovoljno za cijli dan.

Kako da jedete zdravije kokice? U bioskopima tražite pakovanje bez soli. Međutim, najbolji način bi bio da preskočite kokice. Stručnjaci predlažu da za vrijeme gledanja filma steknete naviku da ne grickate ništa.

Bonus video: