Tražite tajnu velikih očiju?

Otvoreni pogled nevine djevojčice istovremeno je sladak i zavodljiv. Poigrajte se s make up-om i uz naše savjete isprobajte neodoljivi "lane pogled“.
57 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.01.2011. 15:50h

1. Podloga

Na područje oko očiju i na kapak nanesite korektor i ostavite neko vrijeme da upije. Nakon toga, sve “ispeglajte” puderom u prahu.

2. Eyeliner

Crni eyliner koristite samo na gorenjem dijelu kapka i pritom pazite da crta ide samo do završetka trepavica: ako samo malo produžite liniju, oči će poprimiti više mačkasti, opasni izgled, a manje nevin. Bijelim eyelinerom ili olovkom povucite crtu po donjoj, unutrašnjoj strani oka.

3. Sjenka

Velike i otvorene oči postići ćete sjenkom neutralnih, bilo toplih ili hladnih boja. Bitno je da sjenku nanesete s većom četkicom na područje od trepavica sve do obrva. Tamniju nijansu iste boje nanesite blizu kosti ispod obrve.

4. Maskara

Na trepavice nanesite nekoliko slojeva maskare kao bi oči izgledale nježno, a opet mistično. Pazite na to da vam se trepavice ne slijepe, pa ih počešljajte. Nakon stavljanja maskare, uzmite uvijač za trepavice i nekoliko puta pritisnite. To će vam još više otvoriti pogled.

5. Obrve

Za otvoren pogled je takođe bitno da su obrve uredne i pravog oblika. Ako nisu sređene make up neće dobro pristajati. Pronađite svoju prirodnu liniju obrva i naravno počupajte sve nestašne viškove.

Bonus video: