RASKID NIJE LAK

Kako da prebolite bivšeg

Sjetite se da ste bili srećni i prije nego što ste ga upoznali. Možete biti srećni ponovo.
174 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.01.2011. 14:39h

Da li ste se ikada provjeravali njegov profil na Facebook-u ili pitali zajedničkog prijatelja šta ima novo u njegovom životu? Niko ne voli da kaže “zbogom, da se bori sa činjenicom da mora krene dalje jer nije uspio.Odlazak je jedan od najtežih elemenata raskida. Teško je prihvatiti činjenicu da moramo krenuti dalje, da veza nije uspjela..

Razlozi zašto je toliko teško preboljeti:

Uvijek postoji nešto što vas podsjeća na njega

Kada neko ode, svima ostaju djelovi sjećanja. Sjećanja mogu da variraju od pramena kose, mirisa, datuma, pjesme…. Ako ste posebno sentimentalni, vjerovatno ste sačuvali mnoge podsjetnike.

Rješenje: teško je potpuno odbaciti stvari , ali ih uvijek možete skloniti za kasnije, kada budete u stanju da se osvrnete na njih nježno, bez svih tih negativnih emocija. Idite pod hladan tuš kad čujete” specijalnu” pjesmu, izbjegavajte parfeme koje je koristio. Liči na otklanjanje starih navika .

Tu je mreža prijatelja

U redu je da želite da se družite se sa prijateljima i porodicom bivših, ali je potrebno da ih izbegavate neko vrijeme. Isuviše je lako da pitate zajedničkog prijatelja šta vaš bivši radi.. Često se pojačava "druženje " sa zajedničkih prijateljim nakon prekida samo da bi proverjerili i saznali nešto o bivšem .

Rješenje: Izbjegavajte zajedničke prijatelje, ma kako bolno i nepristojno se to činilo. Ako ih vidite, ne pitajte o vašem bivšem. Ograničite razgovor na budućnost i sadašnjost, a ne na prošlost.

Internet mreža

Neki ljudi imaju naviku da nastave da prate profil partnera na Facebook-u posle raskida. Ovo ne znači ništa, ali može vas rastužiti. Možete saznati da je vaš bivši srećniji nego što je ikada bio……

Rješenje: Izbacite ga iz prijatelja na Facebook-u tako da ne možete videti šta on radi. Ako mislite da možete izbjeći pretraživanje, iskušenje će biti tamo. Budite disciplinovani oko prekida kontakta preko Interneta.

Baš je lako skočiti brzo

Koliko puta ste prekinuli vezu jer nijeste mogli da prestanete da razmišljate o bivšem? Ako niste sa njim i ne možete ga imati, možda ćete ući u drugu vezu sa ciljem da ga- zaboravite.. Na kraju, to će vam se vratiti i proganjaće vas zato što ćete shvatiti da postoje stvari sa kojima nijeste izašli na kraj.

Rjšenje: Trebalo bi da sačekate dok se ne budete emotivno odvojili od bivšeg prije ulaska u drugu ozbiljnu vezu. Teško da čekate. To ne znači da ne dajete sebi šansu samo zato što nijeste sa njim. Takođe, ponekad mislite da ste sa svojim bivšim, čak iako nijeste. Niko nije rekao da je ovo lako raskinuti.

Teško je ostati uporan

Kada ste u lošem raspoloženju zbog raskida veze, lako se okrećemo ka unutra i izbjegavamo izlazak, upoznavanje ljudi, čak i rad. Ali, što više to činite, lakše je da počnete opsesivno da se bavite osobom od koje pokušavate da se odvojite.

Rjšenje: Vi bukvalno treba da natjerate sebe da ostane zauzeti. Ne samo da ćete upoznavati ljude i ostati produktivni, već nećete razmišljati o toj osobi previše ... što će vam pomoći da se odvojite.

Da bi se odvojili od nekoga mentalno, duhovno i fizički, potrebna je snaga, volja, uvjerenje ... Možete to učiniti, jer u većini slučajeva, bili ste srećni bez te osobe i prije nego što ste je upoznali. Možete biti srećni ponovo.