Hrvati izručuju državljanina BiH Crnoj Gori

Interpolova potjernica za L.K. je izdata na zahtjev po naredbi Osnovnog suda u Kotoru, radi obezbjeđivanja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se vodi pred tim sudom zbog krivičnog djela falsifikovanje isprave.
99 pregleda 0 komentar(a)
Pasoš, Foto: Arhiva Vijesti
Pasoš, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 05.01.2011. 14:39h

Na osnovu međunarodne potjernice NCB Interpol Podgorica hrvatska policija je u mjestu Županja lišila slobode i zadržala L.K. (27) rođenog u Peći, državljanina Bosne i Hercegovine.

Interpolova potjernica za L.K. je izdata po naredbi Osnovnog suda u Kotoru, radi obezbjeđivanja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se vodi pred tim sudom zbog krivičnog djela falsifikovanje isprave.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je L.K, zajedno sa svojim bratom E.K. (32), koji se potražuje, 24. septembra 2010. godine, ovlašćenom službenom licu Ministarstva unutrašnjih poslova i javne uprave - Filijala Kotor, podnio falsifikovano Rješenje o prijemu u crnogorsko državljanstvo, u kojem su bili unijeti neistiniti podaci o njegovom prijemu u crnogorsko državljanstvo.

Falsifikat je, kako je saopšteno, očigledan zbog odsustva vodenog žiga i različitosti potpisa u odnosu na ispravan potpis ovlašćenog lica.

U akciji crnogorske policije, 18. oktobra 2010. godine, slobode su lišeni rukovodilac Filijale MUPJU u Kotoru i savjetnica u toj Filijali, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Iz uprave policije je saopšteno da sada slijede kontakti sa hrvatskom policijom radi ekstradicije L.K. Crnoj Gori.

Bonus video: