Kiša metaka zbog starih svađa

Vujičić i Vukotić slučajno su se sreli u “Ketsu”, gdje su sjedjeli za odvojenim stolovima. Zbog ranijih loših odnosa i svađa, Vukotić je, navodno, ustao i prišao stolu za kojim je bio Vujičić, a potom u njega ispalio četiri metka.
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.01.2011. 16:25h

Ljekari Opšte bolnice u Nikšiću bore se za život Miloša V. Vujičića (23), koji je juče oko 14 časova teško ranjen dok je sjedio u kafiću “Kets”, kada je na njega vršnjak Damir Vukotić (23) sasuo kišu metaka, a potom pobjegao.

Vujičić je operisan u Opštoj bolnici, a ljekari su nakon četvoročasovne intervencije kazali da je u “veoma teškom stanju i da je životno ugrožen”.

„Mladić je primljen sa više ustrelnih rana u predjelu grudi i stomaka, sa povredama više organa, kao i ranama na ruci i nozi. U kritičnom je stanju“ rekao je „Vijestima“, nakon operacije hirurg dr Ilija Ašanin.

Vujičić je sinoć bio na intenzivnoj njezi Hirurškog odjeljenja bolnice u Nikšiću, gdje ljekari na monitorima prate vitalne funkcije.

Vukotić u bjekstvu

Osumnjičeni Vukotić je nakon pucnjave pobjegao, a policija je juče uhapsila samo njegovog brata sa kojim je bio tokom napada u kafiću u centru grada.

“Vijestima” je rečeno da su se Vujičić i Vukotić sa društvom slučajno sreli u “Ketsu”, gdje su sjedjeli za odvojenim stolovima. Zbog ranijih loših odnosa i svađa, Vukotić je, navodno, ustao i prišao stolu za kojim je bio Vujičić, a potom u njega ispalio četiri metka.

„Prema preliminarnim nalazima istrage, motiv koji je uslovio teški incident, odnosno pokušaj ubistva, raniji su sukobi dvojice mladića. Na licu mjesta nađene su četiri čaure od pištoljske municije“, rekao je „Vijestima“ sagovornik iz PJ Nikšić.

Dvadesetak gostiju u jednom od najpopularnijih nikšićkih lokala zaleglo je ispod stolova tokom pucnjave. Ubrzo nakon incidenta oni su napustili kafe poznat po gostovanjima ex-YU rok zvijezda. Osoblje i vlasnici kafea ostali su u šoku, pa su u nevjerici posmatrali uviđaj koji su, po ovlašćenju istražnog sudije Višeg suda u Podgorici, obavili nikšićki policajci.

„Ne znamo ko su ti momci, niti kako su se baš ovdje sreli. Ovdje nikada nema ni svađe, a kamoli pucnjave“, rekao je jedan od zaposlenih u „Catsu“.

Vukotić je ranije u medijima pominjan kao vlasnik više automobila, koji su uništeni nakon podmetanja eksploziva u Ulici Dragice Pravice, u centru grada.

Policajci su juče nakon pucnjave blokirala sve saobraćajnice u gradu i oko njega, gdje su od svih putnika i vozača provjeravali dokumenta. Osim toga, policija je pretresla i više kuća, stanova, lokala kako bi pokušali da uđu u trag osumnjičenom mladiću.

Bonus video: