"Sedam veličanstvenih" u Beogradu krajem januara

Na Festivalu će biti prikazani filmovi autora iz Francuske, Danske, Portugalije, Velike Britanije, Švedske i Srbije, koji su obilježili evropsku filmsku scenu u 2010.
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.01.2011. 12:37h

Sedmi festival evropskog dugometražnog dokumentarnog filma "Sedam veličanstvenih" će biti održan u beogradskom Sava centru, od 25. do 29. januara, najavili su organizatori.Na Festivalu će biti prikazano sedam dokumentarnih filmova po izboru selektora Tuea Stina Milera iz Danske, a manifestaciju će otvoriti jedan od najznačajnijih dokumentarista današnjice - Nikolas Filiber iz Francuske.Posjetioci će imati priliku da vide dokumentarne filmove autora iz Francuske, Danske, Portugalije, Velike Britanije, Švedske i Srbije. Ti filmovi su, prema ocjeni selektora, obilježili evropsku filmsku scenu u prošloj godini.

Publika u Beogradu će moći da pogleda i film Nikolasa Filibera "Nenet", o šarmantnoj orangutanki koja je najstariji stanovnik najstarijeg zoološkog vrta na svijetu, u pariskoj botaničkoj bašti.

Na programu su i "Krv u mobilnom", "48", "Prvi film", "Muškarci koji plivaju", te "Zanzibar muzički klub".Završnicu Festivala će obilježiti premijera srpskog dokumentarca "Sinema komunisti" (Cinema komunisto) Mire Turajlić, u produkciji "Dribbling Pictures", koji je svjetsku premijeru imao na proteklom festivalu IDFA u Amsterdamu.

Galerija

Bonus video: