Tri razloga za kraj

Loše navike partnera mogu da postanu toliko iritantne za drugu stranu, da nerijetko postaju predmet svađa, pa tako dovode i do prekida veze.
53 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.01.2011. 10:31h

Kvalitetna veza je nešto na čemu treba raditi. Pažnja, kompromis, svijest o tome da onaj drugi u vezi ima svoje potrebe, interesovanja… Ali, ponekad loše navike partnera mogu da postanu toliko iritantne za drugu stranu, da nerijetko postaju predmet svađa, pa tako dovode i do prekida veze. Pročitajte koje su to navike, najpogubnije za vezu.

Želim da budeš drugačija/iji

Rečenica zbog koje najčešće pucaju veze, ali i brakovi. Kaže se da vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada. Normalno je da kod partnera primjećujemo stvari koje nas možda nerviraju i koje bi rado promijenili, ali svakodnevni zahtjevi prosto guše onog kome su upućeni i veza, gotovo neprimjetno, puca. Ako smatrate da vaš partner/ka ima više mana, nego vrlina, vjerovatno je vrijeme da krenete dalje jer se sigurno neće promijeniti.

Kompromis?! Šta to znači?

Kompromisi su veoma bitni: ako želite da zadržite partnera/ku, podijelite obaveze i otvoreno razgovarajte o stvarima koje vas muče. Ako mu/joj to ne stavite do znanja, nikada neće ni saznati.

Ja sam u pravu!

Prepirke i sukobi mišljenja zapravo mogu biti vrlo značajni za vašu vezu. Ali, ne prelazite granicu: to ne podrazumijeva uvrede, provokacije ili ispade bijesa, već zdravu komunikaciju.

Uvijek dobro slušajte šta partner/ka govori i tek nakon toga kažite svoj stav. Ako osjetite potrebu da upadnete u riječ, ugrizite se za jezik i udahnite duboko.

Bonus video: