Najčešći ženski razlozi za prevaru

Tu se ne razlikuju mnogo od muškaraca - svaka ima svoj razlog za preljubu: neke će uskočiti u krevet drugog muškarca prosto zato jer im fali seksa, a neke zbog toga što su jednostavno “zločeste”.
77 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.01.2011. 10:07h

Baš kao i muškarci i žene imaju svoje razloge za preljubu. Razlozi su najrazličitiji: neke će uskočiti u krevet drugog muškarca prosto zato jer su nezadovoljne seksualnim odnosom sa svojim partnerom, a neke zbog toga što su jednostavno “zločeste”.

Prema jednom nedavnom istraživanju naučnici su otkrili kako je 14 % žena koje su u braku barem jednom prevarilo svog supruga, dok je preljubu počinilo 22 odsto muškarca, piše askmen.com.

Najčešći razlozi ženske preljube su:

● Nedovoljno seksa

Ako muškarac nije zainteresovan za seks, a ona mu je ukazala na problem, skoro je sigurno da će zadovoljstvo pronaći s drugim muškarcem u krevetu.

● Ona je “zločesta” djevojka

Baš kao što postoje muškarci skloni prevari, ima i takvih žena. Ako joj se pruži prilika za avanturu, jednostavno, ne može da odoli.

● Jačanje samopouzdanja

Seks može pozitivno da utiče na jačanje samopoštovanja i samopouzdanja, a žena će se tako osjećati voljeno i privlačnije. Ako joj iz nekog razloga to nedostaje u vezi, potražiće negdje drugo.

● Osveta

Izgubila je povjerenje u svog muškarca zbog nečega što je napravio i što ju je povrijedilo. Osvetoljubiva je i vratiće mu kad-tad. Očito joj nije bilo dovoljno to što ste se izvinili.

● Nedostatak intimnosti

U vezi ste i imate sve: stan, automobil, karijeru, jedno drugo. Možda se muškarcu čini da je to dovoljno pa zapostavlja svoju ljepšu polovinu. Ako njoj međutim fali intimnost, komunikacija, ljubav... neće biti zadovoljna i vjerovatno će se prepustiti drugome.

● Dosađuje se u spavaćoj sobi

Seks može da postane monoton u dužoj vezi: uvijek isti položaj, u istom krevetu, s istom osobom. Ljubavna afera omogućiće joj avanturu za kojom čezne.

● Strategija za raskid

Umjesto da raskine s muškarcem zbog toga što nije zadovoljna u vezi, prevariće partnera jer smatra da je tako jednostavnije.

Bonus video: