Najviše razvedenih u Rusiji, Bjelorusiji, Moldaviji...

SAD su šeste po stopi razvoda u svijetu: 3 razvoda od hiljadu brakova. Sjeverna Dakota je država sa najnižom stopom razvoda.
89 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.01.2011. 00:00h

Prema Demografskom Godišnjaku, koji objavljuju Ujedinjene Nacije, Rusija vodi po broju razvoda u svijetu. Prema podacima, u Rusiji se od 1000 brakova , pet razvede. Bjelorusija, Ukrajina i Moldavija zauzimaju ostala četiri mjesta.

Kajmanska ostrva izgledaju kao raj za one koji vole sunce i pijesak. Ali, u tom raju ima problema: ostrva su na petom mjestu po stopi razvoda. SAD su šeste po stopi razvoda u svijetu: 3 razvoda od hiljadu brakova. Sjeverna Dakota je država sa najnižom stopom razvoda.

Ljubav je slijepa

Da razvodi uzimaju sve više maha, pokazuju nam i poznate ličnosti. Kako se moglo desiti da osobe poput Čarli Šina, Kejt Vinslet , Sandre Bulok i mnogih slavnih naprave pogrešan izbor? Kako se može desiti da osobe sa takvom karijerom, prave ogromnu grešku, odlezeći pred oltar sa pogrešnim? Kako je moguće da se ta greška pravi pred očima njihovih najmilijih- porodice i prijatelja? Izmedju ostalog je moguće, jer je tačna ona davno rečena izreka: Ljubav je slijepa!

Međutim, možda se oči tokom zabavljanja mogu i malo otvoriti. Važno je uvidjeti do koje granice partner sa nama dijeli naše istinske vrijednosti i koliko je čvrsto utemeljena namjera o sklapanju braka.

Nijeste svemoćni!

Prošlost partnera/ke ne treba zanemariti. Ako partner/ka krije različite aspekte svoje ličnosti, bolje se okanite iluzija da su neki stavovi ili ponašanja jednostavno nestali.

Vjerovanje da ćete biti jedina osoba u životu nekome, ko je u prošlosti išao iz veze u vezu, može vam ostaviti gorak ukus u ustima.

Manje snova o sopstvenoj svemoći, budite više realni. Romantični snovi se ostvaruju kroz istinsko zajedništvo. ,, Amorove strelice“ ili ,, udar groma“, ostaviće vas razočaranim.

Bonus video: