NAVODNO PUTOVAO I VAN CRNE GORE

Osumnjičeni za ubistvo Kolašinom šetao devet godina?

Nikolu Bulatovića (44) sumnjiče da je u noći između 15. i 16. avgusta 2009. godine, u Zemunu, sa Goranom Trtom Relićem (49), na smrt pretukao Zvonka Pilčevića
352 pregleda 3 komentar(a)
Nikola Bulatović, Goran Relić, Foto: Blic.rs
Nikola Bulatović, Goran Relić, Foto: Blic.rs
Ažurirano: 04.04.2019. 23:56h

Kolašinac Nikola Bulatović (44) zvani Pidža uhapšen je juče u rodnom gradu zbog sumnje da je u avgustu 2009. u Beogradu ubio Zvonka Pilčevića (37). Lisice na ruke stavljene su mu oko 16 sati, dok je izlazio iz marketa Voli.

Kolašinac je skoro deceniju izmicao srpskoj policiji koja je za njim raspisala crvenu Interpolovu potjernicu.

Iako iz policije nezvanično tvrde da je Bulatović minulu deceniju proveo u Kolašinu, njegove komšije ispričale su juče da je samo proteklih godinu i po stalno boravio u porodičnoj kući u Smajlagića Polju. Navodno, prije toga, u nekoliko navrata putovao je van granica Crne Gore.

Bulatovića sumnjiče da je u noći između 15. i 16. avgusta 2009. godine, u Zemunu, sa Goranom Trtom Relićem (49), na smrt pretukao Pilčevića.

Navodno, njih dvojica na smrt su pretukli nekadašnjeg vlasnika mjenjačnice “Zvonce”, udarajući ga po glavi i tijelu. Pilčević je od posljedica povreda preminuo na licu mjesta, nakon čega su osumnjičeni njegovo tijelo ubacili u automobil, dovezli ga u Svetotrojičinu ulicu u Zemunu i izbacili na trotoar.

Srpska policija je nakon samo par dana saopštila da su rasvijetlili to ubistvo i raspisala potjarnicu za Bulatovićem i Relićem.

“Blic” je tada objavio da je Pilčević povjeriocima dugovao više od milion eura i da policija sumnja da iza smrtonosnih batina stoji neko kome je trebalo da vrati pare. Iz policije je tada nezvanično rečeno da će tek nakon hapšenja osumnjičenih biti utvrđeno da li je Pilčević od nekog od njih dvojice pozajmio novac, pa su ga batinama zastrašivali da vrati dug, ili su po nečijem nalogu pretukli Beograđanina i za to bili plaćeni.

Obojica osumnjičenih i prije ubistva bili su poznati policiji - Bulatović je u Srbiji odgovarao zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja teških tjelesnih povreda, a Relić se teretio za razna krivična djela.