"Eros, krv i svetost" večeras na Cetinju

Autori su slikar Dimitrije Popović i istoričarka umjetnosti i modna kreatorka Anastazija Miranović. Modni dio će se dešavati na prostoru ispred, a izložbeni unutar Biljarde, a najavljen je i nastup Gudačkog orkestra mladih sa Igorom Pejovićem na čelu
271 pregleda 0 komentar(a)
Eros, krv i svetost, izložba
Eros, krv i svetost, izložba
Ažurirano: 17.09.2018. 06:54h

Multimedijalni projekat “Eros, krv i svetost” koji spaja slikarstvo, modni dizajn, književnost, muziku, fotografiju i video projekcije, biće realizovan večeras od 19 sati u Biljardi na Cetinju.

Autori su slikar Dimitrije Popović i istoričarka umjetnosti i modna kreatorka Anastazija Miranović. Modni dio će se dešavati na prostoru ispred, a izložbeni unutar Biljarde, a najavljen je i nastup Gudačkog orkestra mladih sa Igorom Pejovićem na čelu.

U cilju inovativnog pristupa umjetnosti i privlačenju različitih publika i gostiju, ovaj multimedijalni, multidisciplinarni umjetničko-modni projekat realizuju Narodni muzej Crne Gore i Turisticka Organizacija Prijestonice Cetinje.

"Istoimena izložba slika ciklusa Dimitrija Popovića i njegova identično naslovljena knjiga filosofsko-estetskog prosedea, posvećena biblijskim ženama – Juditi, Salomi i Mariji Magdaleni sa namjenski rađenom kolekcijom inspirisanom tim djelima, istoričarke umjetnosti i modne kreatorke dr Anastazije Miranović, kontekstuirani su novim čitanjima umjetnosti i mode u svojevrsnom umjetničko-modnom projektu", saopštili su organizatori.

Kustostkinje izložbe su: Isidora Kovačević i Tatjana Jović, a izložba će biti otvorena do 25. marta, 2019. godine.

Bonus video: