KIC Budo Tomović: Otvorena izložba fotografija Darka Dozeta

Fotograf Darko Dozet kazao je da ga posebno raduje to što podgorička publika prvi put ima priliku da se upozna sa njegovim radom, i to upravo u instituciji kakva je KIC ‘’Budo Tomović’
93 pregleda 0 komentar(a)
Darko Dozet, Foto: KIC Budo Tomović
Darko Dozet, Foto: KIC Budo Tomović
Ažurirano: 26.03.2018. 07:31h

Ljubitelji fotografije imaju priliku da u izložbenom holu KIC-a “Budo Tomović” pogledaju oko 50 fotografija poznatog novosadskog fotografa Darka Dozeta. Izložba je otvorena u petak kada je promovisana i fotomonografija koju je autor objavio povodom 20 godina profesionalnog rada i 25 godina bavljenja fotografijom. Publika će postavku biti u prilici da pogleda do 2. aprila.

Fotograf Darko Dozet kazao je da ga posebno raduje to što podgorička publika prvi put ima priliku da se upozna sa njegovim radom, i to upravo u instituciji kakva je KIC ‘’Budo Tomović’’. Bogatom fotografsko-reporterskom iskustvu posebno je doprinijela ljubav prema fotografiji, istakao je.

O Dozetovoj izložbi i monografiji, govorio je i dr Nikola Marković, koji je i magistar umjetnosti, koji je naglasio da je vidljivo da je za autora fotografisanje način života, ali istovremeno i „čarolija, uspomena i dokument“, te da je uočljiva posebna emocija u njegovom radu.

Otvarajući izložbu, direktorica KIC-a Snežana Burzan, podsjetila je na zajedničke projekte koje su podgorički i novosadski kulturni centri realizovali u prethodnom periodu - izložbu fotografija Podgoričanina Damira Murseljevića u Novom Sadu, kao i manifestaciju ‘’Antićevi dani’’ u Podgorici. Nakon izložbe Darka Dozeta u glavnom gradu, najavila je još jedan zajednički kulturni poduhvat, a riječ je o koncertu crnogorske operske pjevačice Milice Dobaj u maju u Novom Sadu.

Bonus video: