Crnogorskim karatistima tri zlatne i srebrna medalja

Zlatne medalje osvojili su Marina Raković u borbama, Vladimir Mijač i Biserka Radulović u katama, dok je srebrni bio borbaš Nikola Malović.
109 pregleda 2 komentar(a)
Biserka Radulović, Foto: Mina
Biserka Radulović, Foto: Mina
Ažurirano: 24.03.2018. 18:06h

Crnogorski karatisti prvi taakmičarski dan seniorskog prvenstva Balkana u Istanbulu završili su sa četiri medalje - tri zlatne i jednom srebrnom.

Zlatne medalje osvojili su Marina Raković u borbama, Vladimir Mijač i Biserka Radulović u katama, dok je srebrni bio borbaš Nikola Malović.

Raković je u finalnom meču kategorije do 68 kilograma pobijedila Jovanu Vulinović iz Srbije 4:1.

Članica Omladinca do finala došla je pobjedama protiv Marine Radičević iz Srbije 3:0, Slovenke Kiti Smiljan 2:0, Makedonke Bojane Maneve 2:0 i u polufinalu protiv Hrvatice Ivane Bebek 5:0.

"Imala sam težak put do finala. Bez izgubljenog poena došla sam do finala iako su mi protivnice bile osvajačice medalja sa seniorskog i šampionata Evrope i svijeta za mlađe seniore. Zadovoljan sam nastupom, ima još nekim greškica koje treba da popravim kako bi u Novom Sadu mogla napraviti korak više i izborila evropsko finale", kazala je Raković agenciji MINA.

Mijač je u finalnom meču savladao Enesa Ibrahima Sefu iz Turske 4:1.

Član Bara pobijedio je na startu Kosovara Arđenta Berjanija 5:0, u drugom Bogdana Peneva iz Bugarske 5:0, Osmana Evina iz Turske 4:1 i u polufinalu Andriju Stankovića iz Srbije 4:1.

"Drago mi je što sam osvojio zlaatnu medalju,posebno akose ima u vidu da sam još mlađi senior. Nastupi su bili odlični, osjećaj je jako lijep tokom svih mečeva. Imao sam težak žrijeb, jake rivale, ali ni to me nije spriječilo da dođem do medalje. Hvala trenerima u klubu Almiru Cecunjaninu i Jozu Daboviću i selektoru Jugoslavu Bukiliću. Hvala i selektoru Žarku Rakoviću, koji je u samom meču bio iza mene i bio mi srećan", kazao je Mijač.

On očekuje da će osvjiti zlatnu medalju sa kata timom.

Radulović je do zlatnog odličja, prvog pojedinačnog na seniorskim šampionatima Balkana, došla pobjedom protiv Jelene Leković iz Srbije 4:1.

Članica Budućnosti na putu do finala eliminisala je Marijanu Dimosku iz Makedonije, Hrvaticu Niku Jukić 5:0, Turkinju Nur Ai Bejza 4:1 i u polufinalu Bojanu Mladežić iz Srbije 3:2.

"Zadovoljna sam nastup i zlatnom medaljom, osvojenom i pored svih nedaća. Nastupala sam pod temperaturom. Imala sam pet nastupa u izuzetno jakoj konkurenciji. U mojoj grupi bile su sve predstavnice Balkana, koje će me čekati u Novom Sadu. Medalja mi je još draža zbog toga. Hvala mojim drugarica iz kata tima i treneru Neli Tatar", kazala je Radulović.

Mijač i Radulović nastupiće sjutra i u ekipnoj konkurenciji.

Malović je u kategoriji do 84 kilograma, u finalnom meču, poražen od Makedonca Berata Jakupija 6:1.

Takmičar nikšićkog Onogošta na putu do finala eliminisao je Merisa Muhovića iz Bosnei Hercegovine 3:0, Hrvata Anta Mrvičića 6:4, Nterosa Anastasiosa iz Srbije 2:1, Bosanca Anesa Čonga 14:5.

"Radujem se finalu, ostaje žal što medalja nije sjajnija. Cilj mi je bila medalja na Balkanskom prvenstvu i ispunio sam ga. Pobijedio sam kvalitetne borce, žao mi je što nijesam zadržao vođstvo u finalu. Hvala karate klubu Omladinac i treneru Žarku Rakoviću, selektoru Slobodanu Vlahoviću i mom treneru Dragoljubu Fatiću",kazao je Malović.

Borbe za medalju izgubili su Mijat Vojvodić u katama i Jelena Maksimović u borbaama do 61 kilogram i osvojili peto mjesto, dok su kao sedmoplasirani nastup okončali Jovana Marić u katama i borbaši Dijana Miljanić (do 61), Vladimir Jović (do 75) i Vuk Popović (do 84).

Za nedjelju planirani su nastupi kata timova, kao i ekipa u borbama.

U pojedinačnoj konkurenciji biće održane borbe u kategorijama do 50 i 55 (Ana Drašković) kod žena, odnosno do 60 kilograma (Nenad Dulović) kod muškaraca.

Bonus video: