Pripreme za „San ljetnje noći”

„Veza sa Šekspirovim djelom neće biti jaka, ali neke linije će biti sačuvane. To nas vodi ka fenomenu post istine. Predstava će vizuelno biti obojena futurizmom, kroz stil sajber panka, ali neće uvijek biti mračna i ozbiljna. Sve će se odvijati u atmosferi snoviđenja u prostoru irealnog“, kaže Kuzminski
0 komentar(a)
Mačej Kuzminski, Foto: Style.rs
Mačej Kuzminski, Foto: Style.rs
Ažurirano: 23.03.2018. 11:16h

Probe na novoj plesnoj koprodukciji Centra za kulturu Tivat i Bitef teatara iz Beograda “San ljetnje noći“ po motivima istoimenog čuvenog djela Vilijama Šekspira počele su prošlog vikenda u Beogradu.

Premijera je zakazana za 23.jul na sceni Atrijum Buća u sklopu Festivala Purgatorije 2018, a planirano je i da se predstava odigra u okviru novog Festivala plesnog teatra koji bi trebalo da se održi u Tivtu u toku ljetnje sezone.

Koreografiju za tivatsko-beogradski „San ljetnje noči“ uradio je Mačej Kuzminski, muziku potpisuje Draško Adžić, kostime Slavna Martinović, rješenje scene Marko Japelj, a dramaturg je Adam Hypki.

Nastupaju igrači Bitef Dance kompanije: Ana Ignjatović Zagorac, Nataša Gvozdenović, Tamara Pjević, Branko Mitrović, Jakša Filipovac, Jelena Bulatović i Luka Stojković.

„Veza sa Šekspirovim djelom neće biti jaka, ali neke linije će biti sačuvane. To nas vodi ka fenomenu post istine. Predstava će vizuelno biti obojena futurizmom, kroz stil sajber panka, ali neće uvijek biti mračna i ozbiljna. Sve će se odvijati u atmosferi snoviđenja u prostoru irealnog“, kaže Kuzminski.

Bonus video: