Vremeplov: U šumi će se znati red

Šućur je kazao da su crnogorske šume očuvane i raznovrsne, ali da nijesu uređene, zbog načina korišćenja na terenu, stepena razvoja infrastrukture i prerade
60 pregleda 0 komentar(a)
Radoš Šućur, Foto: Arhiva "Vijesti"
Radoš Šućur, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 24.03.2018. 12:48h

“Veća odgovornost u gazdovanju, bolje uređenje šuma, promjena odnosa prema ugovorima sa korisnicima, prevenciji požara, drugačiji odnos sa građanima i NVO, osnovni su zadaci u narednom periodu”, rekao je za “Vijesti” Radoš Šućur, direktor Uprave za šume. On je kazao da je održivo ispunjavanje socijalnih, ekonomskih i ekoloških funkcija šuma, predviđeno nacionalnom politikom upravljanja šumama i šumskim zemljištem “glavni zadatak svih koji gazduju i koriste taj resurs”.

“Crnogorske šume trebaju odgovorne gazde, odnosno odgovornu Upravu za šume, bez kojih nema uspješnih korisnika. Jednom riječju, dovodimo šume u red”, rekao je on.

Šućur je kazao da su crnogorske šume očuvane i raznovrsne, ali da nijesu uređene, zbog načina korišćenja na terenu, stepena razvoja infrastrukture i prerade: “Konačno je izrađen nacrt Nacionalne šumarske politike, koji je Vlada usvojila, a uskoro ćemo prevazići teškoće zbog dosadašnjeg korišćenja šuma na kratki rok”.

Bonus video: