Poljak uhapšen u Budvi: Osumnjičen za međunarodni šverc hašiša

Po rješenju sudije za istragu Višeg suda u Podgorici osumnjičenom je određen ekstradicioni pritvor
151 pregleda 0 komentar(a)
hašiš, Foto: 420magazine.com
hašiš, Foto: 420magazine.com
Ažurirano: 23.03.2018. 13:32h

Po međunarodnoj potrjernici Interpola Varšava, budvanska policija je uhapsila državljanina Poljske M.V.K. (75). Protiv njega je izdata potjernica zbog sumnje da je po poljskim zakonima izvršio krivična djela učešće u kriminalnoj organizaciji i ilegalna trgovina opojnim drogama.

"M.V.K. je u Budvi lišen slobode juče, na osnovu zajedničkih aktivnosti Odsjeka za međunarodnu policijsku saradnju Interpol – Europol – Sirene i Centra bezbjednosti Budva i na osnovu saradnje koju su službenici ovog Odsjeka crnogorske policije ostvarili sa Policijom Poljske putem Europola" saopšteno je iz Uprave policije.

Navode da se M.V.K. optužnicom podignutom u Poljskoj tereti da je u periodu od 2012. do 2016. godine u više mjesta u Poljskoj, Španiji, Belgiji, Velikoj Britaniji i Danskoj osnovao i vodio međunarodnu kriminalnu grupu koja je imala za cilj sticanje materijalne dobiti iz krivičnih djela koja su se sastojala iz prodaje značajnih količina hašiša i krijumčarenja ove droge iz Španije u Belgiju, Dansku i Veliku Britaniju.

"U istom vremenskom periodu, u cilju sticanja materijalne dobiti, M.V.K. je, kako se navodi, upravljao strukturama međunarodne organizovane kriminalne grupe, a takođe je učestvovao u trgovini značajnim količinama opojnih droga na način što je izdavao naređenja članovima kriminalne grupe koja su se odnosila na transport, pakovanje i prenos droge tako što je nadgledao i organizovao prevoz droge – velike količine hašiša iz Španije do drugih zemalja, članica EU, uključujući Belgiju, Dansku i Norvešku, kao i Veliku Britaniju. M.V.K. je na taj način, kako se navodi u optužnici, ilegalnom trgovinom drogom napravio stalni izvor prihoda", navodi se u saopštenju.

Po rješenju sudije za istragu Višeg suda u Podgorici osumnjičenom je određen ekstradicioni pritvor.

Bonus video: