Budva: Poljak uhapšen po potjernici Interpola

M.V.K. je na taj način, kako se navodi u optužnici, ilegalnom trgovinom drogom napravio stalni izvor prihoda
113 pregleda 0 komentar(a)
hapšenje vojnika, Foto: Shutterstock
hapšenje vojnika, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 23.03.2018. 15:49h

Budvanska policija uhapsila je M.V.K. (75) iz Varšave, za kojim je Interpol Poljske raspisao potjernicu zbog sumnje da je izvršio krivična djela učešće u kriminalnoj organizaciji i ilegalna trgovina opojnim drogama.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, međunarodna Interpolova potjernica za M.V.K. izdata je radi obezbeđenja prisustva u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega u Poljskoj, zbog osnovane sumnje da je izvršio navedena krivična djela.

„M.V.K. se optužnicom podignutom u Poljskoj tereti da je u od 2012. do 2016. godine u više mjesta u Poljskoj, Španiji, Belgiji, Velikoj Britaniji i Danskoj osnovao i vodio međunarodnu kriminalnu grupu u cilju sticanje materijalne dobiti od prodaje značajnih količina hašiša i krijumčarenja ove droge iz pomenutih država“, kaže se u saopštenju.

U istom periodu, u cilju sticanja materijalne dobiti, M.V.K. je, kako se navodi, upravljao strukturama međunarodne organizovane kriminalne grupe.

„Učestvovao je i u trgovini značajnim količinama opojnih droga tako što je izdavao naređenja članovima kriminalne grupe koja su se odnosila na transport, pakovanje i prenos droge, nadgledao i organizovao prevoz droge iz Španije do drugih zemalja, članica EU, uključujući Belgiju, Dansku i Norvešku, kao i Veliku Britaniju“, dodaje se u saopštenju.

M.V.K. je na taj način, kako se navodi u optužnici, ilegalnom trgovinom drogom napravio stalni izvor prihoda.

Iz policije su kazali da je sudija za istragu Višeg suda u Podgorici za M.V.K. donio rješenje o određivanju ekstradicionog pritvora.

„Slijedi komunikacija nadležnih organa dvije države radi izručenja M.V.K. Poljskoj“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: