O zdravlju danas uz Vijesti: Koji su najčešći okidači za stres?

Proljeće se budi a sa njim i naš organizam. Nije radost najčešća asocijacija na ljepše dane. Umor, bolovi, anemija... sve su to simptomi koji se javljaju u ovo vrijeme
1 komentar(a)
Zdravlje, Foto: Vijesti
Zdravlje, Foto: Vijesti
Ažurirano: 22.03.2018. 07:23h

Poklon dodatak Vijesti "Zdravlje", u svom 112. broju u novom modernom i čistom dizajnu donosi brojne tekstove i savjete kako da sačuvate i održite ono najvažnije.

Ne postoje male teme kada je zdravlje čovjeka u pitanju, jer samo balans i briga o sebi mogu da nam učine živote lijepim ili još ljepšim ukoliko se samo malo potrudimo.

Na primjer, ukoliko se prekomjerno znojite, osjećate se nepoželjno u društvu, počinjete da izbjegavate ljude...i mislite da je „to jednostavno tako“

Ipak, dr Rajko Boričić kaže da za to postoji lijek, i nabraja moguće uzroke, od kojih bi neki mogli da vas najteraju da odete kod ljekara, ukoliko prepoznate svoje simptome.

Oni koji se znoje zbog stresa i nervoze, treba da porade na svom miru i koriste antiperspirante.

Proljeće se budi a sa njim i naš organizam. Nije radost najčešća asocijacija na ljepše dane. Umor, bolovi, anemija... sve su to simptomi koji se javljaju u ovo vrijeme.

Kako da umjesto šake analgetika pobijedite glavobolju, bol u stomaku, zglobovima pročitajte u Zelenoj apoteci. Jeste li znali da jedna vrsta breze djeluje kao aspirin?

Bolje spriječiti nego liječiti je deviza svakog ozbiljnog ljekara. Zbog toga smo odabrali najčešće okidače bolesti a stres je jedan moćni pokretač mnogih zdravstvenih problema.

Postoji i 10 loših, sitnih navika koje nam urušavaju zdravlje. Uz malo volje mogu se izbjeći veliki problemi.

U dijelu namijenjenom roditeljima i starateljim, ovoga puta se defektolog Marina Radošević bavila agresijom kod djece. Agresivna djeca postaju agresivni ljudi, tvrdi ona pa je na roditeljima da ne umišljaju da su to faze i bubice. Na prve znake treba reagovati, a pročitajte njene savjete.

Dr Ivo Belan nam savjetuje kako da ugasimo žeđ. Najbolje je vodom. A šta je sa ostalim popularnim napicima? Neki mogu a neki baš i ne...

I na kraju uz pomoć malih vježbi i opipavanja pulsa provjerite sami Koliko vam je tijelo zapravo staro.

Ostanite nam zdravo!

Bonus video: