Dvogodišnji sukobi zbog 200 eura?

Iz UP su kazali da su utvrdili da Mandić i Gojković nijesu bili u Ulici Vojislavljevića 29. decembra, kada je Prelević napadnut
4501 pregleda 7 komentar(a)
Pištolj, Napadač, Foto: Shutterstock
Pištolj, Napadač, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 21.03.2018. 20:44h

Podgorička policija još nije otkrila ko su dvojica maskiranih naoružanih muškaraca koji su krajem decembra napali Podgoričanina Nemanju Prelevića, pred suprugom i bebom.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti” Preleviću su tada, dok je izlazio iz automobila prišla dvojica maskiranih muškaraca naoružanih pištoljima. Porodicu i sebe odbranio je otimajući pištolj jednom od njih.

Iz Uprave policije “Vijestima” je rečeno da su zbog napada na Prelevića saslušali Danila Mandića, Zdravka Gojkovića i još dvije osobe - A. Đ. i M. D.

Dodali su da su utvrdili da Mandić i Gojković nijesu bili u Ulici Vojislavljevića 29. decembra, kada je Prelević napadnut.

Nijesu odgovorili na pitanja “Vijesti” da li su Mandić, Gojković ili Nebojša Braković eventualno procesuirani kao mogući nalogodavci napada na Prelevića i njegovu porodicu. Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti” sukob između Prelevića i trojice muškaraca traje duže od dvije godine, a nekoliko puta do sada u tom sukobu potezano je oružje. Navodno, sukob je počeo nakon što Gojković i Braković nijesu Preleviću platili mobilne telefone koje su uzeli iz njegove radnje.

Prvi incident dogodio se u aprilu, nadomak Prelevićeve kuće na Zlatici, a nakon toga 23. jula na plažnom baru Lađa na Staroj Zlatici. Prelević je tri dana kasnije uhapšen, a policija je tvrdila da je pucao u pravcu parkiranog automobila nakon rasprave sa Mandićem i Brakovićem. Par dana nakon napada na njega u Ulici Vojislavljevića, u Zagoriču je, navodno, napadnut jedan od trojice muškaraca sa kojima se on sukobio. Prelević je juče “Vijestima” rekao da neće komentarisati napade na njega.

“To su dobri momci. Vjerovatno nisu bili u prilici da daju 200 eura, pa im je tako bilo lakše”, kazao je on.

Bonus video: