Diskoteka u Studentskom domu šefu narkogrupe?

Hapšeni narkodiler Luka Trubljanin neformalni je vlasnik diskoteke otvorene u Studentskom domu u Podgorici, tvrde zaposleni u Domu i studenti
901 pregleda 27 komentar(a)
Diskoteka Studentski dom, Diskoteka Index, Foto: Instagram
Diskoteka Studentski dom, Diskoteka Index, Foto: Instagram
Ažurirano: 21.03.2018. 20:59h

Hapšeni narkodiler Luka Trubljanin neformalni je vlasnik diskoteke otvorene u Studentskom domu u Podgorici, tvrde zaposleni u Domu i studenti.

Nova diskoteka otvorena je 14. marta u prostoru u kom je nekada bila teretana.

Sagovornici “Vijesti” tvrde da je u tom Domu godinama radio i Trubljaninov kafić, koji je nedavno zatvoren. Taj lokal nalazio se na sedmom spratu Doma.

Direktor JU “Dom učenika i studenata” Podgorica Radoslav Jovanović nije odgovorio na pitanje “Vijesti” da li je upoznat sa tim da je Trubljanin neformalni vlasnik diskoteke otvorene u Domu. Bez odgovora ostala su i pitanja da li je Jovanoviću poznato da je Trubljanin dovođen u vezu sa švercom droge i da ga često viđaju u Domu.

Sagovornici “Vijesti” tvrde da je upravo Jovanović omogućio Trubljaninu da renovira prostor u Studentskom domu i tamo otvori noćni klub.

Objasnili su da se hapšeni kriminalac krije iza studentskog udruženja “Domski forum studenata”, na čijem čelu je Dejan Jurišević.

Jurišević, čiji je broj telefona upisan kao kontakt telefon za rezervacije, kazao je juče da to udruženje organiuje žurke srijedom.

On tvrdi da je vlasnik noćnog kluba “Dom učenika i studenata” Podgorica.

Tvrdi da Trubljanin nema veze sa diskotekom “Index”.

Jovanović, međutim, tvrdi da su zajednički prostori odlukama organa upravljanja povjereni studentskim organizacijama na brigu, upravljanje i održavanje, uz obavezu da se povjereni prostori koriste u skladu sa namjenom i uz poštovanje pozitivnih zakonskih propisa.

“Odlukom Upravnog odbora od 2. marta 2017. godine utvrđeno je da se prostor Disko kluba u Novom studentskom domu i preuređeni multifunkcionalni prostor u Upravnoj zgradi povjeri na brigu i održavanje studentskim organizacijama: Domski forum studenata i Organizaciji studenata studentskog doma, koje i koriste ovaj prostor za studentske sadržaje: studentske žurke, proslave diplomskih večeri, rođendana, tribune i druge sadržaje zatvorenog tipa”, odgovorio je Jovanović.

Jurišević nije želio da kaže ko organizuje žurke petkom i subotom, kada diskoteka, po tvrdnjama studenata, radi do zore.

Rekao je da su u Domu žurke pravljene 30 godina i da će tako biti uvijek.

Diskoteku “Index” zid dijeli od čitaone u kojoj ispite spremaju studenti.

“Vijesti” nijesu uspjele da stupe u kontakt sa Trubljaninom koji je hapšen nakon što je u njegovoj kući krajem maja 2017. godine pronađeno 65 ličnih karata.

Tužilaštvo je tada provjeravalo za šta su mu lične karte služile i da li su možda korišćene u nekom izbornom procesu.

Policija i tužilaštvo sumnjaju da je Trubljanin na čelu jedne od kriminalnih grupa koje se bave krijumčarenjem droge.

Trubljanin se predao šefu Specijalnog policijskog tima Draganu Radonjiću, dan nakon što je u policijskoj akciji “Šado” uhapšena 21 osoba osumnjičena za šverc narkotika.

Akcija “Šado” trajala je duže od godinu i u okviru nje zaplijenjeno je 77 kilograma skanka i marihuane.

Ona je počela odmah nakon podmetanja požara na automobilu bivšeg šefa Odsjeka za borbu protiv droge u Upravi policije Dejana Kneževića u aprilu 2016. godine. Zbog sumnje da je zapalio Kneževićevo službeno vozilo, tada je uhapšen Podgoričanin Mirko Janković.

Bonus video: