VREMOPLOV: Milov "Capital invest" mora da nastavi sa radom jer vraća kredit

Kada je Đukanović peti put imenovan za premijera izjavio je da će sve njegove firme i privatni biznisi odmah biti “zamrznuti”
1 komentar(a)
Milo Đukanović, Svetozar Marović, Tarzan Milošević, Foto: Vesko Belojević
Milo Đukanović, Svetozar Marović, Tarzan Milošević, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 22.03.2018. 10:04h

Premijer CG Milo Đukanović izjavio je da će njegova kompanija Capital invest nastaviti sa radom jer mora da vraća kredit.

“Uzeo sam kredit i moram ga vraćati. Ako imate neku ideju kako da ugasim dug od milion i po eura, ili da ga neko preuzme, dajte mi ga”, rekao je Đukanović, odgovarajući na pitanje da li će Capital invest i dalje nastaviti da se bavi poslovima sa hartijama od vrijednosti u CG. Đukanovićeva kompanija je vlasnik oko 7% akcija Prve banke, koje je prošle godine kupila zadužujući se kreditno u još neimenovanoj britanskoj banci.

Kada je Đukanović peti put imenovan za premijera izjavio je da će sve njegove firme i privatni biznisi odmah biti “zamrznuti”. Očigledno da mu ekonomski i pravni savjetnici nijesu na vrijeme saopštili da to, prema važećim propisima, nije moguće. Premijer je novinarima u hotelu Podgorica kazao da nijedna kompanija u kojoj je manjinski ili većinski vlasnik, dok se on nalazi na čelu Vlade, “neće ostvariti nijedan euro prihoda od bilo kakvog posla sa državom”.

Bonus video: