Granični prelaz Dobrakovo: Zaplijenjeno ulje hašiša, osumnjičeni uhapšen

"O svemu su obaviješteni policijski službenici Odsjeka za borbu protiv droge koji su preuzeli lice i ampule za koje se sumnja da sadrže ulje hašiša. Izvršena je preliminarna analiza pronađenih ampula kojom je utvrđeno da tečnost u njima sadrži visoku THC vrijednost konoplje od koje se dobija hašiš odnosno ulje hašiša"
201 pregleda 2 komentar(a)
hašiš dobrakovo, Foto: Uprava policije
hašiš dobrakovo, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 22.03.2018. 12:33h

Službenici Uprave policije MUP-a i Uprave carina su u noći između 21. i 22. marta 2018. godine, na Graničnom prelazu Dobrakovo, na izlazu iz Crne Gore, u autobusu jedne autoprevozničke firme pronašli sto ampula sa uljem hašiša. Tom prilikom je uhapšen putnik N.M. (22) iz Beograda zbog sumnje da je posjedovao drogu radi krijumčarenja na teritoriji Srbije, saopšteno je iz Uprave policije.

"Policijski službenici Stanice granične policije Bijelo Polje i carinski službenici Carinske ispostave Dobrakovo su, 22.03.2018. godine oko 00,05 časova, na Graničnom prelazu Dobrakovo, na izlaznoj traci iz Crne Gore kontrolisali autobus crnogorskih registarskih oznaka", navodi se u saopštenju.

Dodaju da je pregledom autobusa pronađeno sto skrivenih ampula sa "tečnim punjenjem za koje se sumnja da je opojna droga hašiš" precizirano ulje hašiša.

"O svemu su obaviješteni policijski službenici Odsjeka za borbu protiv droge koji su preuzeli lice i ampule za koje se sumnja da sadrže ulje hašiša. Izvršena je preliminarna analiza pronađenih ampula kojom je utvrđeno da tečnost u njima sadrži visoku THC vrijednost konoplje od koje se dobija hašiš odnosno ulje hašiša", kazali su iz policije.

Saopšteno je da je osumnjičeni N.M. uz krivičnu prijavu priveden državnom tužiocu u Bijelom Polju, a da su ampule upućene u Forenzički centar radi vještačenja.

Iz Uprave policije su kazali da je hašiš opojna droga koja se dobija od smole konoplje i da je za jedan kilogram hašiša potrebno preko 280 kilograma marihuana. Po THC svojstvima hašiš ulje je tri do četiri puta jači od običnog hašiša.

"Velika količina hašiš ulja zaplijenjena je na našoj teritoriji prije više od godinu dana, 14.02.2017. godine. Tada su službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja granične bezbjednosti Herceg Novi i Uprave carina – Carinske ispostave Debeli brijeg, na Graničnom prelazu Debeli brijeg, na izlazu iz Crne Gore, otkrili oko 18,5 kilograma hašiša u tečnom stanju koji je bio sakriven u vozilu albanskih registarskih oznaka. Vozilom je upravljalo lice iz Republike Albanije koje je lišeno slobode a koje je, kako se sumnja, imalo namjeru da hašiš prokrijumčari preko granice radi dalje prodaje u zemljama Evropske unije. Ovo je bio prvi put u proteklom periodu da je zaplijenjena ovako velika količina hašiša u tečnom stanju na našoj teritoriji", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: