MEMORANDUM O SARADNJI COK I NVO VOLONTERI 2019

Važan korak ka uspješnoj organizaciji Igara malih zemalja 2019.

Simonović očekuje da će na Igrama biti od 400 do 500 volontera
0 komentar(a)
COK, Foto: COK
COK, Foto: COK
Ažurirano: 20.03.2018. 13:33h

Crnogorski olimpijski komitet (COK) i nevladina organizacija Volonteri 2019 potpisali su danas memorandum o saradnji u cilju što bolje organizacije Igara malih zemalja Evrope u Crnoj Gori 2019. godine (IMZE).

Ugovor su potpisali predsjednik COK Dušan Simonović i osnivač te NVO Ksenija Kovačević.

Simonović je kazao da je potpisivanjem memoranduma napravljen važan korak u organizaciji IMZE.

On je podsjetio da na svim velikim takmičenjima najznačajniji dio posla odrade volonteri i da se sa velikom pažnjom olimpijska porodica odnosi prema tim ljudima.

Simonović očekuje da će na Igrama biti od 400 do 500 volontera.

"To nije mali broj za nas. Siguran sam da će naši volonteri odraditi posao na zadovoljstvo svih nas. Biće to mladi ljudi uglavnom iz Crne Gore, ali biće i stranaca. Projekat organizacije IMZE realizujemo uz značajnu podršku i participaciju Vlade Crne Gore i Ministatstva sporta. Vjerujem da će se podrška nastaviti i biti značajnija i obimnija, jer nam je potrebna", rekao je Simonović na konferenciji za novinare.

On vjerujem da će Ministarstvo sporta prepoznati interes i da će se na konkretan način uključiti kod formiranja i obuke volontera.

"To je ostvaština za budućnost. Volonteri će biti legat Igara", kazao je Simonović.

Prema riječima Kovačević, za tu NVO je velika čast što će biti dio tako velike organizacije, kao i da osjeća veliku odgovornost što će pomoći da se tako bitan događaj za Crnu Goru realizuje.

"Imaćemo zadatak da okupimo 500 volontera, koji će biti obučeni za bitne i odgovorne zadatke. Oni će svojom pojavom i ulogom, u samoj organnizaciji i na Igrama, predstavljati Crnu Goru. Nadam se da ćemo biti dobri domaćini. Pozivamo sve mlade ljude kojima je ova priča interesantna da se jave, vrata volonterskke organizacije su im otvorena", kazala je Kovačević.

Ona je naglasiila da je u okviru aktivnosti te NVO planiran obilazak svih srednjoškolskih i visokoškolskih ustanova, klubova, saveza i velikog broja sportskih i kulturnih manifestacija kako bi što veći broj mladih imao priliku da se pridruži organizaciji i učestvuje u njenom radu, a samim tim bude dio organizacije Igara.

"Imamo detaljan projekat razvoja naše ideje do 2019. godine. Volonter može biti svako ko želi i ko je stariji od 15 godina. Starosni uzrast nije bitan, svako ko želi dobro je došao, osim za one koji su mlađi od 18 godina neophodna je dozvola roditelja. Neophodno je da volonteri budu komunikativni, druželjubivi, da budu pristupačni i spremni za saradnju. Poznavanje stranih jezika, naročiti engleskog, je neophodno", kazala je Kovačević.

Ona je najavila da će NVO organizovati izlete i druženja, kako bi se volonteri što bolje upoznali.