TRAŽI ODŠTETU ZBOG DUŠEVNIH BOLOVA

Bajčetić: Ekspresno sam osuđen, a još nije utvrđeno ko me tukao

Dodao je da je je pretrpio i medijski linč, jer je u pojedinim medijima okarakterisan kao huligan, te lažno optuživan da je vozilom povrijedio nekoliko policajaca tom prilikom
96 pregleda 10 komentar(a)
Nikola Bajčetić, Foto: Luka Zeković
Nikola Bajčetić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 04.04.2019. 23:56h

Ekspresno sam osuđen za sprečavanje policajaca u uklanjanju šatora ispred Skupštine, a do danas nije utvrđeno ko je od policajaca tog jutra mene tukao.

To je istakao odbornik Demokratskog fronta Nikola Bajčetić, svjedočeći u podgoričkom Osnovnom sudu.

On je podnio tužbu protiv države tražeći odštetu zbog duševnih bolesti i straha koji je preživio 17.oktobra 2015., kada su uklanjani šatori DF-a.

Bajčetić je ispričao da je samo krenuo vozilom put svojih kolega da im pomogne,kako bi ih prebacio do Urgentnog centra, kada su policajci, bez ikakvog povoda, krenuli da ga biju i uništavaju njegovo vozilo.

Dodao je da je izašao sa podignutim rukama i nije pružao otpor, kada je 20-ak policajaca krenulo da ga udara palicama, nogama... 

"Ja sam bio pognut glavom prema asfaltu, a čuo sam da je jedan od njih nekoliko puta rekao dobro je, dosta je”, naveo je Bajčetić.

Dodao je da je je pretrpio i medijski linč, jer je u pojedinim medijima okarakterisan kao huligan, te lažno optuživan da je vozilom povrijedio nekoliko policajaca tom prilikom.

Još je u izviđaju postupak, po njegovoj krivičnoj prijavi, zbog događaja od tog jutra.

On je ranije osuđen na tri mjeseca zatvora, zbog pokušaja da onemogući policajce da sa komunalnom policijom uklone šatore ispred Skupštine, tokom protesta DF-a.

Suđenje se nastavlja 24. aprila, kada bi vještak Stanko Milić trebao da procijeni koliko su ovi događaji uticali na Bajčetićevu psihu.

Preporučujemo za Vas