Vremeplov: Predsjedniče, distancirajte se

59 pregleda 0 komentar(a)
Dan vojske Crne Gore, Danilovgrad, Filip Vujanović, Foto: Vlada Crne Gore
Dan vojske Crne Gore, Danilovgrad, Filip Vujanović, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 21.03.2018. 08:39h

MANS je juče pozvao predsjednika Filipa Vujanovića da ne potpiše Prostorni plan CG do 2020. i da ga vrati Skupštini na ponovno razmatranje. Prostorni plan do 2020. Skupština je prehodno usvojila glasovima poslanika vladajuće koalicije.

U otvorenom pismu Vujanoviću, izvršna direktorica MANS-a Vanja Ćalović, navela je da je usvojeni Plan štetan po interese građana i pozvala ga da stavi javni iznad privatnog interesa. Ona je navela da je Plan pretrpio brojne kritike međunarodnih organizacija i Evropske komisije, crnogorskih eksperata i civilnog društva i građana.

“Svjesni smo da je usvajanje Prostornog plana u interesu mnogih uticajnih pojedinaca iz vašeg najbližeg okruženja i njihovih kumova i prijatelja, pa možda i onih koji finansiraju vašu partiju i vašu predsjedničku kampanju i da ćete prilikom donošenja odluke o Prostornom planu biti u poziciji konflikta privatnih i javnog interesa”, rekla je Ćalović. Navodeći primjere ona je rekla da je “Svetozaru Maroviću, čija kompanija nezakonito gradi po Budvi, sigurno u interesu da bude što manje zaštićenih područja na primorju”...

Bonus video: