Ivani nadničenje ide kao pjesma

Crnogorska pjevačica, junakinja naredne Dnevnice, postavljala je stolariju, radila u prodavnici rasvjete, a na jednom od poslova uspjela je da popije četiri kafe
100 pregleda 6 komentar(a)
Dnevnica- Ivana P. Martinović, Foto: TV Vijesti screenshot
Dnevnica- Ivana P. Martinović, Foto: TV Vijesti screenshot
Ažurirano: 21.03.2018. 08:30h

Svake srijede na televiziji Vijesti imamo priliku da vidimo javnu ličnost kao superjunaka koji nadniči kako bi pomogao jednoj porodici. Sljedeća Dnevnica donosi još jednu lijepu i emotivnu priču o humanosti, a glavna akterka će biti crnogorska pjevačica Ivana Popović Martinović koja je pomogla samohranoj udovici sa petoro djece.

“Poznajući Ivanu od ranije, znao sam da će emisija sa njom biti pozitivna i “nasmijana”, jer ona sa sobom nosi tu energiju. Dok je postavljala stolariju na kući porodice kojoj je pomagala, bilo je zadovoljstvo gledati kako je uspjela čitav rad da začini svojim šarmom. Posao joj je išao kao pjesma. A to što je na drugom radnom angažmanu popila četiri kafe, i što su je prozivali zbog toga, isključivo govori o tome da je kafa bila odlična”, ispričao je utiske sa snimanja autor emisije Vladan Otašević.

Junakinja dana o emisiji je imala samo riječi hvale. “Dnevnicu gledam povremeno, i svaki akter, glavni radnik dana je učinio mnogo za svaku od tih porodica za koju se prikuplja pomoć. Bio iznos veći ili manji, uvijek je dobar osjećaj kad se čovjek istinski potrudi da nekom pomogne. Priroda mog posla je takva da sam često upućena na ljude kojima je pomoć potrebna i gotovo uvijek učestvujem u tim akcijama, nekad javno, organizovano, nekad individualno i direktno. Ne postoji niti jedan slučaj koji me nije makar malo potresao. Majka Mimoza Micaković ima petoro divne djece, vaspitane, skromne i opet bih sve ovo i više radila i za njih i za bilo kog drugog”, tvrdi Popović Martinović, koja je u prvom zadatku postavljala PVC stolariju na kući porodice za koju je radila, a tokom tog zadatka uspostavila je i bliži kontakt sa djecom.

“Posao je izuzetno zahtjevan i obavlja se pažljivo, pa ih nismo pustili da diraju alat zbog njihove bezbjednosti, ali su bili spremni da donesu neko osvježenje, ako je potrebno. Bili su i u prilici da gledaju kako ženska osoba koju su do juče gledali samo na televiziji obavlja poprilično prljav i zahtjevan posao, i da to nije ništa strašno, čak je i veoma zabavno i, razumije se, veoma korisno”, prisjetila se pjevačica.

Naredni zadatak joj je mnogo lakše pao, možda zbog toga što je imala priliku da uživa u kafi. “Kafu pijem svakodnevno, i to baš Kopu koja me je angažovala. S obzirom na to da je taj posao bio drugi po redu, nakon fizičkog rada na PVC stolariji, miris me sa ulaza opio i već mi je bilo bolje. Brzo sam se snašla sa tim već mnogo finijim poslovima, ali koju su zahtijevali urednost, pedantnost i, prije svega, ljubaznost i vještinu komunikacije sa nepoznatim ljudima. Ali tu ima vremena i da popije koja kafica, posebno zato jer imaju odličan aparat za kuvanje domaće kafe, vrlo brz, a kafa je kao kod kuće. Mislim da mi ne bi teško palo da radim na takvom mjestu, i gazda i koleginice su bili jako ljubazni, prirodni i voljni da me odmah sve nauče i pomognu u gužvi. Interesantan je bio i dio s čajevima, tu bih imala dosta novog da naučim”, priznaje ona.

Na zadacima nije samo dobijala novac, već je zaradila I frižider za porodicu. “Sve što sam dobila u robi izuzetno je vrijedno, korisno i praktično. Nesumnjivo će biti od koristi, i odlično je što sam tako nagrađena za svoj rad. U Tehnoplusu sam naišla na izuzetno prijatnu atmosferu, moje nove kolege su bile veoma druželjubive i raspoložene i da me iznenade prijatno, pustivši moj spot na svim televizorima. Dok sam usisavala prema tom dijelu, još prijatnije me je iznenadila simpatično osmišljena dobrodošlica za mene kao novog radnika”, priča Ivana.

U prodavnici rasvjete “Horoz” Ivana se suočila sa svojom najvećom fobijom. “Bila sam u radnom prostoru okružena lomljivim stvarima. Bila sam pod velikim stresom, i to se i te kako vidjelo, čak sam i slomila lampu, ali kasnije se ispostavilo da je to bio samo test, i vlasnik nije zamjerio, naprotiv, nagradio me dodatno i velikodušno. I od njih je porodica dobila korisne stvari i u robi, koje se možda ne bi odvažili da kupe, a pomoći će im u štednji električne energije. Na kraju ovog zadatka sam se opustila, i čisteći pod, već plesala i pjevala”, otkriva Ivana, koja je za sebe smislila zadatak da radi kao putujući muzičar.

“To je bio test i eksperiment za mene, ali i za slučajne goste. Bilo je teško zbog njihovih obaveza okupiti prijatelje, pa sam odlučila da rizikujem i “upadnem” u kafiće “Minhen” I “Štrafta”. Rizik se siplatio, zaradila sam veliki bakšiš, a imala sam donacije od vlasnika lokala”, ponosna je ona.

Racionalna kupovina i ekonomično razmišljanje

Radni dan, kao i ostali akteri završila je trgovinom u Idea marketu koji je takođe poklonio porodici namirnice. To što i sama ide u kupovinu umnogome joj je pomoglo da potrguje sve ono što je jednoj porodici neophodno.

“U našoj porodici kupovina se obavlja na mjesečnom nivou, racionalno kupujemo i ekonomično razmišljamo, i suprug i ja imamo prilično osmišljen način potrošnje. Nije bio problem da se odabebru i namirnice i hemijska sredstva koja će im duže trajati, ali smo vodili računa i o djeci koja sigurno vole i slatkiše, ne zaboravljajući i obavezno svježe voće i povrće. Kad imate djecu, i posvećeni ste im, nauči se tu mnogo pametnih i korisnih stvari. Jedna od njih je i pametna kupovina, a tu su uključena slatka zadovoljstva i sitnice koje ih uvijek obraduju”, preporučuje Popović-Martinović.

Pokrovitelj projekta "Dnevnica" su IDEA marketi.

Bonus video: