Erović se sjetio: Bila je šala da će DPS pokrasti izbore u Ulcinju

Kuzman je tvrdio da je Erović sve izmislio jer mu je trebalo nešto da skrene pažnju na sebe da bi se bolje pozicionirao
431 pregleda 4 komentar(a)
Ulcinj, Foto: Rada Brajović
Ulcinj, Foto: Rada Brajović
Ažurirano: 19.03.2018. 12:57h

Ulcinjanin Srđan Kuzman (51) oslobođen je krivice da je uoči Nove godine u jednom ugostiteljskom objektu u gradu vrijeđao predsjednika mladih DPS Darvina Erovića, snimajući ga mobilnim telefonom bez njegove saglasnosti i pitajući ga da li su stigle pare za vrbovanje naroda i kupovinu izbora.

Kuzman se sumnjičio da je napravio prekršiaj iz člana 7 stava 1 Zakona o javnom redu i miru a oslobađajuću presudu izrekla je sutkinja Osnovnog suda u Ulcinju Amra Grbović.

U obrazloženju rješenja, Grbović jer navela da nakon sprovedenih istražnih radnji, ocjenom dokaza i saslušanja svjedoka, nije dokazano da je okrivljeni učinio prekršaj koji mu je zahtjevom stavljen na teret. Kuzman je negirao krivicu što je potvrdio i svjedoki Mila Mahir koji je bio sa njim u društvu, dok je Erović pred sudijom odustao od daljeg postupka pojašnjavajući da se ne osjeća oštećenim te da je okrivljenog prijavio pod uticajem druge osobe.

Erović je u lokal stigao sa dugogodišnjim visokim funkcionerom ulcinjskog DPS Rajkom Hajdukovićem a incident se dogodio kada je došao da se pita sa Milom. On je naveo da ga je Kuzman tada pitao „hoćete li pokrasti ove izbore i jesu li te naučili da kradeš“.

Erović je kazao da je mlad, da ima 22 godine i da je odluka da prijavi Kuzmana bila ishitrena. Na saslušanju je rekao da te riječi nije ozbiljno doživio i da ih je shvatio kao šalu ali da ga je Hajduković naveo da sve protumači drugačije i da ga prijavi.

Sa druge strane, Kuzman je tvrdio da je Erović sve izmislio jer mu je trebalo nešto da skrene pažnju na sebe da bi se bolje pozicionirao, budući da je tih dana DPS pravio odborničku listu kandidata za izbore početkom aprila.

DPS je na izborima u februaru u Ulcinju osvojio najviše glasova i osam odborničkih mjesta, ali ipak jedan manje nego na prethodnim uzborima.

Bonus video: