Proslava Dana mladosti u subotu: Štafeta, polaganje zakletve, muzički program...

Manifestacije koja je posvećena mladima i sjećanju na taj veliki praznik koji se u nekadašnjoj SFRJ slavio kao rođendan njenog osnivača i doživotnog predsjednika Josipa Broza Tita
1376 pregleda 1 komentar(a)
Kusovac i Perković, Foto: Siniša Luković
Kusovac i Perković, Foto: Siniša Luković

Tradicionalna, 16. proslava Dana mladosti 25. maja, biće održana u subotu veče u 20 sati u Ulici Plaih boraca u Tivtu, ispred prostorija NVO Generalni konzulat Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije.

Riječ je, kako je kazao čelnik te NVO Marko Perković, o svojevrsnom uvodu u novu koncepciju proslave Dana mladosti u Tivtu.

Manifestacije koja je posvećena mladima i sjećanju na taj veliki praznik koji se u nekadašnjoj SFRJ slavio kao rođendan njenog osnivača i doživotnog predsjednika Josipa Broza Tita.

„Ponosan sam što je upravo Dan mladosti pokrenuo čitavu lavinu kulturnih dešavanja u Tivtu koji su rezultirali vrhunskim kulturno-umjetničkim dometima visokog profesionalizma, uz koje naravno ide i adekvatan komercijalni pristup i pomno medijsko praćenje. Svjesni smo da ne možemo pratiti visoko dostignute standarde, pa smo napravili što je moguće jeftiniji i samoodrživiji projekat koji se odvija ispred prostorija samog Konzulata. Na ovaj način Tivat nastavlja sa tradicijom po kojoj je prepoznat u širem okruženju i koji predstavlja najljepši uvod u još jednu uspješnu turističku sezonu“, istakao je Perković.On se zahvalio na podršci koju su organizaciji proslave Dana mladosti pružili Opština i Turistička organizacija Tivat, posebno direktorica TOT-a „inokosni poslovodni organ, drugarica Gabrijela Glavočić – Gabi, kao i druge iskrene jugoslovenske patriote“.

Uz uobičajeni doček štafete mladosti i polaganje pionirske zakletve, te neizbježno Kozaračko kolo, na fešti će biti priređen i bogat muzički program u kome učestvuju grupa DNK iz Pljevalja, DJ Bane, DJ Erection Man i drugi.

„Pripreme su u završnoj fazi i sve teče po planu, u šta se svojom posjetom Konzulatu danas uvjerio i predsjednik Narodnog odbora opštine Tivat, drug Siniša Kusovac“, kazao je Perković koji je u diplomatskom predstavništvu SFRJ, ugostio tivatskog gradonačelnika.

Bonus video: