Finale bez neizvjesnosti: Jedinstvo odbranilo trofej

Bjelopoljci su, tako, prvi put u klupskoj istoriji odbranili trofej na domaćoj sceni, i postali treći crnogorski klub koji je to uradio u nezavisnoj državi, nakon Budućnosti i Budvanske rivijere.
67 pregleda 0 komentar(a)
OK Jedinstvo, Foto: OSCG, OSCG
OK Jedinstvo, Foto: OSCG, OSCG
Ažurirano: 18.03.2018. 18:29h

Iznenađenja u finalu u Bijelom Polju nije bilo, a neizvjesnost je trajala set i po - odbojkaši Jedinstvo Bemaxa su savladali Budućnost Capital Plazu 3:0 i odbranili pehar osvojen prošle godine, takođe na domaćem terenu (tada protiv Budvanske rivijere).

Bjelopoljci su, tako, prvi put u klupskoj istoriji odbranili trofej na domaćoj sceni, i postali treći crnogorski klub koji je to uradio u nezavisnoj državi, nakon Budućnosti i Budvanske rivijere.

„Čestitam igračima na odličnoj igri. Opet su pokazali da im srca i motiva nikad ne nedostaju, pokazali su i zavidan nivo profesionalnosti i odgovornosti prema onome što smo se dogovorili u svlačionici, što je i rezultiralo našom ubjedljivom pobjedom. Hvala Bijelom Polju koje je opet bilo uz nas, opet je napunilo tribine, podržavali su nas od prvog do posljednjeg poena. Obećavam im da ćemo se truditi da uvijek pravimo ovakve rezultate“, rekao je trener Jedinstva Darko Prebiračević.

Budućnost je, sa druge strane, morala da se zadovolji prvim finalom Kupa nakon tri godine (ukupno devetim, uz tri osvojena trofeja), što, u odsustvu Budvanske rivijere, i nije neki uspjeh.

S obzirom na razliku u kvalitetu u odnosu na sve rivale, bilo bi veliko iznenađenje da izabranici Darka Prebiračevića ne odbrane i šampionsku titulu...

Što se meča tiče, Jedinstvo je prvi set otvorilo sa 5:0, Budućnost je odmah uzvratila serijom 6:0. Gosti su na tehničkom tajm-autu vodili 12:10, dva poena su posljednji put imali kod rezultata 14:12, nakon čega je Jedinstvo preokrenulo na 15:14, a onda su Bjelopoljci od 16:15 napravili seriju od 6:0 za vođstvo od 22:15, kada je set i odlučen.

Drugi set je bio najneizvjesniji, Budućnost je povela 4:1, onda je vodila 9:4, 11:7, 14:10 i 15:12, ali je Jedinstvo uspjelo da izjednači na 16:16, nakon čega se do kraja seta igralo poen za poen. Budućnost je posljednji put vodila 21:20, a u finišu je odlučio najbolji pojedinac meča, Jovan Delić, sa dva uzastopna poena za presudno vođstvo domaćina od 24:22...

U trećem setu dileme nije bilo, Jedinstvo je odmah na startu povelo 5:0, a prednost je rasla do kraja seta...

"Čestitam Jedinstvu na osvojenom Kupu, potpuno su zasluženo slavili 3:0. Imali su nevjerovatno raspoloženog korektora Delića, za kojeg nismo imali rješenja, ali su i ostali igrači Jedinstva bili na visokom nivou, imali su veliku energiju. Imali smo je i mi u prvom i drugog setu, mislim da smo tom energijom i borbom zaslužili osvajanje barem jednog seta, ali nismo uspjeli. Nadam se da će, ako budemo igrali u finalu plej-ofa protiv njih, to biti drugačije“, kazao je trener Budućnosti Balša Radulović.

Pehar namijenjen osvajaču Kupa kapitenu Jedinstva Vladanu Rudiću uručio je Predsjednik OSCG Cvetko Pajković, dok je zlatne medalje pobjedničkoj ekipi uručio predsjednik Opštine Bijelo Polje, Petar Smolović.

Prije finala, odigrana je revijalna Ol-star utakmica pionirske reprezentacije Crne Gore.

Jedinstvo Bemax – Budućnost Capital Plaza 3:0 (25:17, 25:22, 25:17)

Bijelo Polje - Dvorana: SC “Nikoljac”. Gledalaca: oko 1.000. Sudije: Dragana Vučinić i Branimir Janjević (oboje iz Podgorice). Poeni iz napada: Jedinstvo 33, Budućnost 27. Poeni iz bloka: Jedinstvo 11, Budućnost 5. Poeni iz servisa: Jedinstvo 11, Budućnost 3. Greške: Jedinstvo 22, Budućnost 20.

Jedinstvo Bemax: Kuburović 3, Vukić, Delić 21, Dizdarević, Popović (libero 1), Kojović, Pavićević (libero 2), B. Bulatović 7, Rudić 7, L. Bulatović, Bugarin 8, Đuretić, Tomić, Madžunkov 9.

Budućnost Capital Plaza: Dubak, Ćuk 3, B. Vlahović 2, Peruničić 4, N. Radović, Šćepanović, Zvicer 10, Hadžisalihović, Bošković 10, I. Vlahović, Jelić, Vidić, B. Radović 6, Pavićević.

Bonus video: