Vojvodić zaustavljen u repesažu, Raković u trećem kolu

110 pregleda 0 komentar(a)
Mijat Vojvodić, Foto: Boris Pejovic
Mijat Vojvodić, Foto: Boris Pejovic
Ažurirano: 17.03.2018. 17:19h

Crnogorski karatista Mijat Vojvodić u repesažu završio je nastup u katama, dok je Marina Raković eliminisana u trećem kolu turnira Premijer lige u Roterdamu.

Vojvodić je u prvom kolu pobijedio Engleza Kristofera Karvasinskog 3:2, a u drugom Belgijanca Alesandra Amadea Di Đovanija 3:2.

U trećem kolu izgubio je od dvostrukog prvaka svijeta, Antonija Dijaza iz Venecuele 5:0, koji je plasmanom u finale povukao crnogorskog karatistu u repesaž.

Na startu borbe za medalju Vojvodić je izgubio od Italijana Grabrijelea Petronija 4:1.

Vojvodić je kazao da zadovoljan individualnim nastupima, pogotovo u trećem kolu protiv dvostrukog prvaka svijeta.

"Prema mišljenju mnogih trebao sam i da pobijedim. To mi uliva dosta samopuzdanja kad znam da mogu da se nosim sa najboljima u svijetu. U repesažu izgubio sam u neizvjesnom meču od predstavnika velesile u karateu, Italije. Od 58 takmičara, koliko je bilo prijavljeno pojedinačno, osvojio sam deveto mjesto i samim tim prikupio bodove za plasman na Olimpijske igre 2020 godine", kazao je Vojvodić agenciji MINA.

Vojvodića sjutra očekuje borba za medalju u ekipnoj konkurenciji, zajedno sa Vladimirom Mijačem i Srđanom Vukovićem.

Raković je bila slobodna na startu takmičenja u kategoriji do 68 kilograma, u drugom kolu bila je ubjedljiva protiv Slovenke Line Šušnik 6:1, dok je u trećem poražena od Ukrajinke Haline Melnik 1:0.

Melnik je u meču za polufinale eliminisana od Miroslave Kopunove iz Slovačke, čime je članici Omladinca zatvorila vrata repesaža.

U kategoiji preko 68 kilograma Dragana Konjević je u prvom kolu pobijedila Holanđanku Tanju Vanesku Nortan 1:0, ali je u drugom izgubila od Fortese Orane sa Kosova 2:1.

Na startu takmičenja elimminisan je Almir Cecunjanin u kategoriji preko 84 kilograma sudijskim izjašnjavanje od Francuza Mehdija Filalija (0:0).

Bonus video: