Grbović: Nijesam vjerovao da može da postigne takav uspjeh

Grbović je kazao da je uspjeh Draškovića tim prije veći ako se zna da je titulu osvojio u 52.godini.
277 pregleda 4 komentar(a)
Veselin Grbović i Ratko Drašković, Foto: Svetlana Mandić
Veselin Grbović i Ratko Drašković, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 15.03.2018. 21:16h

Predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović upriličio je prijem za boksera Ratka Draškovića, osvajača titule profesionalnog prvaka svijeta u super teškoj kategoriji u WBU verziji i tom prilikom ga novčano nagradio.

Grbović je kazao da je uspjeh Draškovića tim prije veći ako se zna da je titulu osvojio u 52.godini.

„Prosto je nevjerovatno sa kojom energijom i upornošću je trenirao i pripremao se za ovaj meč. Moram priznati da nijesam vjerovao da može da postigne takav uspjeh. Ovo je jedan od najvećih uspjeha crnogorskog sporta“, kazao je Grbović.

Drašković je 10. marta u Hanoveru prekidom u drugoj rundi pobijedio Britanca Metjua Elisa, a titulu će braniti protiv Denija Vilijamsa, koji je nokautom pobjeđivao Majka Tajsona i već bio izazivač za svjetsku titulu u meču u kojem je poražen od Ukrajinca Vitalija Klička.

“Nadam se da će i iz te borbe izaći kao pobjednik. Drašković je ušao u Ginisovu knjigu rekorda kao najstariji šampion svijeta. On je sve ovo zaslužio svojim dugogodišnjim mečevima na ringu. Opština je Draškovića pomogla kada je krenuo na meč, sada smo mu uručili prigodan poklon, a pomoći ćemo mu i za sledeći meč onoliko koliko budemo u tom momentu u mogućnosti. Očekujem i da ministar sporta primi Ratka i čestita mu ovaj veliki uspjeh”, poručio je Grbović.

Drašković je profesionalnu karijeru započeo 1991. godine i pobjeda nad Elisom je 37. od 49 mečeva koliko je imao na profesionalnom ringu. Prije dvije godine zabilježio je četiri uzastopne pobjede.

“Došla je titula u moj grad i postao sam najstariji prvak svijeta u istoriji boksa. Titulu ću da branim u roku od četiri mjeseca. Imam opciju da boksujem u Cirihu, a najradije bih boksovao i stavio tačku na boks u mom rodnom gradu i u Crnoj Gori. Želim da se zahvalim gradonačelniku koji od kada je na čelo Opštine uvijek me ispratio na mečeve sa dobrim novčanim prilogom”, kazao je Drašković.

Predsjednik Opštine je podsjetio da su Nikšićani uvijek bili dobri u borilačkim vještinama i da je u gradu pod Trebjesom poniklo mnogo prvaka u boksu, džudou, karateu.

“Krajem sedamdesetih godina u jednom momentu je prvak Jugoslavije i kasnije osvajač evropske medalje u teškoj kategoriji bio Rajko Milić, iste godine je prvak države i osvajač dvije medalje na evropskom prvenstvu u džudou bio Momo Lučić, a istovremeno je prvak Jugoslavije u teškoj kategoriji i osvajač dvije vicešampionske titule u karateu bio Zeko Božović. Nikšićani su dominirali bivšom Jugoslavijom u ovim sportovima”, podsjetio je Grbović.

Bonus video: