Noviteti na FIAT-u

Iz direkcije najavljuju i izradu novog vebsajta i mobilne aplikacije koji će biti dostupni početkom ljeta. Aplikaciju i portal FIAT će realizovati uz podršku Telenor fondacije koju su ostvarili na konkursu “Uključi se digitalno”
79 pregleda 0 komentar(a)
FIAT (NOVINA)
FIAT (NOVINA)
Ažurirano: 16.03.2018. 10:09h

Festival internacionalnog alternativnog teatra - FIAT otvorio je konkurs za prijave za učešće na ovogodišnjem festivalu koji će se održati u prvoj polovini septembra u Podgorici.

Aplikacioni formular dostupan je na sajtu fiat-montenegro.org i društvenim mrežama, a pravo učešća imaju svi umjetnici, trupe, udruženja, organizacije i produkcije čiji projekti i radovi odražavaju aktuelne umjetničke ideje u sferi eksperimentalnog pozorišta i/li književnosti, vizuelnih umjetnosti, filma, muzike, kreativnih industrija...

Projekti i ideje za učešće predstavljaju se Savjetu festivala popunjavanjem aplikacionog formulara do 15. juna.

Iz direkcije najavljuju i izradu novog vebsajta i mobilne aplikacije koji će biti dostupni početkom ljeta. Aplikaciju i portal FIAT će realizovati uz podršku Telenor fondacije koju su ostvarili na konkursu “Uključi se digitalno”.

“To će zainteresovanima u svakom trenutku davati informacije o aktuelnim dešavanjima i gostima na FIAT-u i pružati ‘live’ pogled na programe uz mogućnost interakcije sa organizatorima. Ona će otvoriti i vrata za digitalne umjetnike i dati im prostor, rušeći barijere fizičke prisutnosti. Aplikacija i portal će služiti za glasanje publike i davanje suda o programima. Realizacijom ovog projekta sazreli smo za novo poglavlje koje se bazira na novim tehnologijama sa ciljem privlačenja mladih stvaralaca koji imaju prostor u digitalnom svijetu da se prijave i predstave svoje projekte na FIAT-u”, navodi portparolka festivala Ana Đurković.

FIAT postoji više od 30 godina i jedan je od najznačajnijih kulturnih događaja u Crnoj Gori, nastao iz želje za stvaranjem novog prostora za razmjenu i udruživanje umjetničkih vrijednosti i pomjeranje granica teatra, rušeći postojeće modele pozorišnog izraza i osmišljavajući nove.

“Ista ideja i danas je pokretačka snaga FIAT-a. Bitna karakteristika festivala je i promocija i podsticanje kulturne razmjene, saradnje i mobilnosti umjetnika kako na regionalnom, tako i na međunarodnom nivou”, ističe Đurković.

Žiri dodjeljuje nagrade najbolju mušku i žensku ulogu, za najbolju predstavu, i nagradu za režiju

Bonus video: