Napitak od đumbira otklanja bubrežni kamenac i čisti jetru

202 pregleda 2 komentar(a)
Đumbirova voda, Foto: Shutterstock
Đumbirova voda, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 16.03.2018. 13:14h

Dosadašnja istraživanja su pokazala da đumbir podstiče rad probavnog sistema, ublažava simptome astme te učestvuje u prevenciji bolesti kardiovaskularnog sistema.

Čaj od đumbira je djelotvoran u borbi protiv glavobolje, gripe i prehlade. Odličan je i za ublažavanje bolova i napetosti u mišićima.

Svakodnevna konzumacija čaja od đumbira može ojačati imunološki sistem, a sve zahvaljujući visokom udjelu antioksidanata koji pomažu tijelu u odbrani od infekcija.

Samo jedna šoljica čaja od đumbira dnevno može smanjiti rizik od nastanka srčanog udara. Naime, čaj od đumbira može smanjiti rizik od nakupljanja kamenca u arterijama.

Čaj od đumbira poboljšava cirkulaciju krvi. Bolja cirkulacija krvi znači bolji dotok vitamina, minerala i kiseonika u svaku ćeliju vašeg tijela.

Čaj od đumbira učestvuje u uništavanju virusa koji uzrokuju prehladu i gripu. Nedavno istraživanje je pokazalo da đumbir podstiče ćelije raka na samouništenje.

Svakodnevnom konzumacijom čaja od đumbira ćete podstaknuti eliminaciju toksina iz tijela, proces čišćenja jetre i poboljšati njen rad, prenosi Radio Sarajevo.

Bonus video: