Kata tim Crne Gore boriće se u nedjelju za bronzu, Hodžiću izmakao repasaž

Crnogorski kata tim boriće se za medalju u debitantskom učešću na turnirima Premijer lige
105 pregleda 0 komentar(a)
Muški seniorski kata tim Crne Gore, Foto: Karate savez Crne Gore
Muški seniorski kata tim Crne Gore, Foto: Karate savez Crne Gore
Ažurirano: 16.03.2018. 15:34h

Muški kata tim karate reprezentacije Crne Gore boriće se za bronzanu medalju na turniru Premijer lige u Roterdamu.

Tim u sastavu Mijat Vojvodić, Srđan Vuković i Vladimir Mijač, u prvom kolu pobijedilo je tim Malezije 5:0, ali je u drugom preglasavanjem izgubio od Irana sa 3:2.

Iran je plasmanom u finalu povukao u repasaž crnogorski tim i omogućio mu borbu za treće mjesto.

Rival crnogorskim karatistima u nedjeljnom meču za bronzanu medalju biće Italija.

Član kata tima, Srđan Vuković kazao je da je prezadovoljan debijem na Premijer ligi.

"Pokazali smo da možemo da se nosimo sa timovima koji su u svjetskom vrhu. U nedjelju nas očekuje borba za bronzanu medalju protiv reprezentacije Italije, koja je na nedavno održanom turniru Serije A zauzela treće mjesto. Motivisani smo, pružićemo svoj maksimum, da na prvom pripremnom turniru za Evropsko prvenstvo, osvojimo medalju", kazao je Vuković.

U katama pojedinačno, Biserka Radulović eliminisana je u drugom kolu. Ona je na startu pobijedila Slovakinju Emu Brazdovu 4:1, ali je u drugom kolu izgubila od Turkinje Gizem Sofuoglu sa 5:0.

Bez borbe za medalju ostali su i članovi Omladinca, Mario Hodžić i Ana Drašković.

Hodžić je na startu takmičenja u kategoriji do 67 kilograma pobijedio Meksikanca Leonarda Hesusa Rodrigeza 2:0, drugo kolo prošao je zahvaljujući suspenziji Belgijanca Žesa Risiela (1:4), dok je u trećem poražen od Brazilca Vinisiusa Figeire 2:0.

Brazilac, koji je Hodžića dobio i na turnirima u Lajpcigu i Istanbulu, nije uspio da se plasira u finale, čime je članu Omladinca zatvorio vrata repasaža.

Drašković je u kategoriji do 55 kilograma na startu poražena od Šveđanke Sabine Laveri 3:0, koja je u drugom kolui zgubila od Sabine Zaharove iz Kazahstana 3:0.

U subotu će u katama pojediančno nastupiti Mijat Vovodić, a u borbama Marina Raković (-68 kg), Dragana Konjević (preko 68 kg) i Almir Cecunjanin (preko 84 kg).

Bonus video: