Prebiračević: Imamo kvalitet i iskustvo da ponovo osvojimo trofej

U polufinalu, sjutra u 15 sati i 30 minuta, sastaće se Bar Volej – Budućnost Capital Plaza, dok će dva i po sata kasnije početi duel Jedinstvo Bemaks i Sutjeska. Finalni meč u Bijelom Polju zakazan je za nedjelju u 18 sati
0 komentar(a)
Mirko Radević, Balša Radulović, Darko Prebiračević, Petar Perošević, Foto: OSCG, OSCG
Mirko Radević, Balša Radulović, Darko Prebiračević, Petar Perošević, Foto: OSCG, OSCG
Ažurirano: 16.03.2018. 15:02h

U prethodnih 11 izdanja Kupa Crne Gore za odbojkaše, u finalu su se sastajali Budućnost - Budvanska rivijera (osam puta), Budvanska rivijera i Volej star (jednom), te Budvanska rivijera i Jedinstvo Bemax u posljednja dva finalna okršaja.

Ako ne bude iznenađenja u polufinalnim duelima, na finalnom turniru u Bijelom Polju (subota i nedjelja), prvi put će se u finalu sastati branilac trofeja Jedinstvo Bemax, i Budućnost Capital Plaza, koja finale nije igrala u prethodne tri godine.

"Zadovoljstvo je što smo ponovo organizatori finalnog turnira. Nadam se da ćemo, u odnosu na prethodne godine, ponovo naprvaiti korak više i da ćemo organizovati još jedan odbojkaški spektakl. Branimo trofej, prvi put u klupskoj istoriji, imamo velika očekivanja. Imamo kvalitet i iskustvo da to odradimo kako treba, nećemo se libiti da to završimo. Favoriti smo protiv Sutjeske, očekuje se od nas da prođemo u finale bez poteškoća. Pokušati da to ostvarimo na terenu kako se i očekuje, što prije odradimo posao i spremimo se za finale. Sve misli su okrenute ka tome, ka finalu i odbrani trofeja. Neće biti lako, ni u polufinalu,a ni u finalu. Kadri smo i spremni, imamo ogroman motiv, želje i požrtvovanja neće nedostajati", rekao je trener Jedinstvo Bemaxa Darko Prebiračević.

Bjelopoljce sjutra veče (18 sati) u polufinalu čeka lak posao protiv “fenjeraša” u prvenstvu.

"Plasman u polufinale je veliki uspjeh za našu mladu ekipu. Imamo najmlađu ekipu u ligi ove godine. Zadovoljan sam ostvarenim rezultatima ove sezone. Plasman u polufinale je nagrada za naše mlade odbojkaše, za pružene igre. Prepuštamo ulogu favorita Jedinstvu, svjesni smo da imamo najtežeg protivnika, ali idemo u Bijelo Polje da pružimo maksimum i osvojimo što više poena i pružimo što jači otpor, kao što smo uradili u Nikšiću kada smo im uzeli bod. Idemo da im otežamo put i da probamo da ih iznenadimo, što bi bila velika senzacija", rekao je odbojkaš Sutjeske Petar Perošević, koji je, interesantno, bio i fudbaler i sa Sutjeskom osvojio dvije titule prvaka Crne Gore.

Budućnost će deveto finale tražiti preko Bar voleja, u subotnjem polufinalu od 15.30 sati.

U ovom sistemu takmičenja sebi se ne može dozvoliti slab dan, jer slijedi eliminacija. Zbog toga, ali i kvaliteta rivala, sva naša pažnja i fokus su na meč sa Bar volejom. Tek poslije toga možemo da razmišljamo o nečem drugom, odnosno finalu. U prethodnom periodu nijesmo imali najbolju situaciju kada je u pitanju zdrastveni bilten, ali koliku želju imaju u ekipi pokazuje činjenica da su se svi stavili na raspolaganje za završni turnir Kupa, nadam se i kasnije za plej-of. Imaju nevjerovatnu želju da pokažu kvalitet i vrijednost i ukoliko njihova tijela budu ispratila tu želju možemo napraviti više nego prethodnih godina, da igramo finale i napravimo korak više, odnosno osvojimo trofej. Poštujemo protivnike sve, prije svega Bar volej, a siguran sam da imamo kvalitet za veliko djelo", rekao je trener Budućnosti Balša Radulović.

Bar volej je ovo prvi plasman na finalni turnir Kupa.

Za nas je uspjeh i sam plasman na finalni turnir. Respektujemo i poštujemo našeg protivnika, u polufinalu ekipu Budućnost Capital plaze, jer se radi o kvalitetnoj i uigranoj ekipi. Pokušaćemo da napravimo iznenađenje. Spremali smo se posljednji mjesec, fokusirali smo se na to i podizali formu. Pružićemo naš maksimum i probati da ih iznenadimo", rekao je trener Bar voleja, Mirko Radević.

Finalnom duelu u Bijelom Polju, koji je na programu u nedjelju u 18 sati, prethodiće Ol-star meč najtalentovanijih crnogorskih odbojkaša, u konkurenciji pionira.

Bonus video: