Miroslav Vujović želi medalju u Beogradu

251 pregleda 2 komentar(a)
Miroslav Vujović i Predrag Lekić, Foto: Kik boks savez Crne Gore, Kik boks savez Crne Gore
Miroslav Vujović i Predrag Lekić, Foto: Kik boks savez Crne Gore, Kik boks savez Crne Gore
Ažurirano: 16.03.2018. 15:15h

Crnogorski kik-bokser, Miroslav Vujović nastupiće na tradicionalnom Evropskom kupu, Serbian open, koji će naredna dva dana biti održan u Beogradu, saopšteno je iz Kik boks saveza.

Navodi se da će šampionat biti održan u disciplinama K1 i Kiklajt kontakt za kadete, juniore i seniore, u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Vujović je kazao da spreman dočekuje turnir, navodi se da će mu to biti prvi izazov ove godine.

"U periodu od posljednjeg nastupa na Svjetskom prvenstvu pa do sada, zaista sam naporno trenirao kako bih se što bolje pripremio i nadogradio svoje znanje. Pored treninga u mom klubu Ariston, tokom januara i februara mjeseca boravio sam u Amsterdamu, gdje sam u nekoliko tamošnjih, renomiranih klubova stekao veliko iskustvo. Nastup u Beogradu biće ozbiljna provjera svega što sam radio u proteklom periodu".

On je kazao da očekuje jaku konkurenciju na Evropskom kupu, navodeći da se nada da će zlatna medalja stići u Podgoricu.

Njegov trener u klubu i reprezentaciji, Predrag Lekić kazao je da će Vujoviću to biti odlična provjera forme i početak nove takmičarske sezone.

"Očekujem da pokaže visok kvalitet kik - boksa i odličnu pripremljenost, imajući u vidu da je dobro trenirao još od Svjetskog prvenstva u Budimpešti", kazao je Lekić.

Eliminacione borbe u obje discipline počeće u subotu, u 10 sati i 30 minuta. U nedjelju, u devet sati počeće eliminacione i finalne borbe u Kiklajtu, kao i nastavak eliminacija i finalnih borbi u disciplini K1.

Finala u disciplini K1 počeće u 18 sati.

Organizator je najavio da će ove godine, osim takmičara iz srpskih klubova, učestvovati borci iz Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Slovenije, Mađarske, Slovačke, Moldavije, Grčke, Bugarske, Bosne i Hercegovine.

Bonus video: