Majki Garsija napada titulu i u velteru

Garsija je u spektakularnim borbama oduzeo pojas lake kategorie Dejanu Zlatičaninu a prije samo sedmicu slavio je protiv Sergeja Lipinica u meču za IBF titulu u poluvelteru
93 pregleda 2 komentar(a)
Majki Garsija, Foto: Chris Farina/Top Rank
Majki Garsija, Foto: Chris Farina/Top Rank
Ažurirano: 16.03.2018. 16:06h

Svjetski prvak u četiri težinske kategorije, Amerikanac Majki Garsija, najavio je pohod na petu titulu!

"Tačno je da ću napasti ttulu i u petoj težinskoj kategoriji. Biću jedan od jako malog broja šampiona koji je to uradio. Ali, moje tijelo godinama postaje krupnije a meni je izazov i jako mi je interesantno da se oprobam protiv krupnijih momaka", naglasio je Garsija.

Garsija je u spektakularnim borbama oduzeo pojas lake kategorie Dejanu Zlatičaninu a prije samo sedmicu slavio je protiv Sergeja Lipinica u meču za IBF titulu u poluvelteru. Garsija je jedan od najboljih boksera svijeta "pound for pound" (najkompletniji bokser nezavisno od težinske kategorije).

On je prvu titulu osvojio u pero kategoriji, da bi ih potom osvajao u polulakoj, lakoj i poluvelteru.

"Moguće je da javnost moju odluku da boksujem u velteru doživljava neozbiljnom, jer sam isuviše mali za tu kategoriju, ali ja smatram da posjedujem neke bokserske navike koje mi mogu pomoći. Zato se i ne plašim okršaja sa Erolom Spensom kojeg smatram najboljim bokserom veltera, a poslije njega je Terens Kroford. Moguće je da nisam u pravu za Kroforda, pošto nisam prisustvovao njegovim borbama. Sjajni borci u velteru su i Kit Turman, pa Dani Garsija i Šon Porter", zaključio je Garsija.

On je u profi ringu slavio u svih 38 borbi, uz nevjerovatan podatak za lakše kategorije, 30 ih je dobio nokautom.

Bonus video: