Uhapšen osumnjičeni za nasilje u porodici: Otac fizički zlostavljao sina?

"Apelujemo na sve savjesne građane da policiji prijave svaki vidi nasilja koji primjete a posebno onaj koji se odnosi na nasilje koje se sprovodi nad maloljetnim licima", rekli su iz Uprave policije
124 pregleda 7 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 15.03.2018. 14:33h

Podgorička policija je danas uhapisla osumnjičenog za krivično djelo nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici na štetu maloljetnog lica.

"Službenici Stanice kriminalističke policije za suzbijanje krvnih delikata i nasilja u porodici CB Podgorica su, 15. marta 2018. godine, uhapsili M.B. (46) iz Peći, nastanjenog u Podgorici zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici na štetu svog maloljetnog sina starog 16 godina iz Podgorice. Prethodno je Dežurnoj službi CB Podgorica anonimno prijavljeno da je u toku svađa i da otac fizički zlostavlja sina u njihovoj porodičnoj kući u Podgorici. Policajci su po ulasku u porodičnu kuću zatekli maloljetnog šesnaestogodišnjaka koji je bio vidno uznemiren i uplakan. Njegov otac M.B. je priveden u službene prostorije dok je maloljetni šesnaestogodišnjak vozilom Službe hitne medicinske pomoći prevezen u Dječju bolnicu radi ukazivanja ljekarske pomoći", saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da policija sumnja da je M.B. svog maloljetnog sina sa ulice nasilno uveo u kuću gdje je nastavio da ga fizički zlostavlja.

"O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je nložio da se M.B. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo. Šesnaestogodišnjak je predat službenici Centra za socijalni rad radi preduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti u cilju zaštite njegovih prava i fizičkog integriteta. Policija je zahvalna na anonimnom pozivu kojim je prijavljeno nasilje u porodici. Apelujemo na sve savjesne građane da policiji prijave svaki vidi nasilja koji primjete a posebno onaj koji se odnosi na nasilje koje se sprovodi nad maloljetnim licima", rekli su iz Uprave policije.

Bonus video: