Saslušano šest mještana sela Ulotina: Krivična prijava jer brane ulazak u šumu

Saslušani su Dragoslav Vulević, Rade Vlahović, Vladica Šoškić, Danilo Šoškić, Slaviša Šoškić i Bratislav M. Vlahović. Prijavom preduzeća, čiji je vlasnik Momo Jokić, stavlja im se na teret da su počinili krivična djela oštećenje tuđe stvari, krađa, samovlašće i nasilničko ponašanje. Oni su negirali krivicu i najavili kontraprijavu
535 pregleda 1 komentar(a)
Mještani sela Ulotin, Foto: Tufik Softić
Mještani sela Ulotin, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 15.03.2018. 17:26h

Šest mještana andrijevičkog sela Ulotina saslušani su juče u Osnovnom tužilaštvu u Beranama, po prijavi privatnog preduzeća „19. decembar“, kojem više od godinu ne dozvoljavaju ulazak u šumu i eksploataciju drveta iz zaštitnog pojasa na planini Zeletin.

Saslušani su Dragoslav Vulević, Rade Vlahović, Vladica Šoškić, Danilo Šoškić, Slaviša Šoškić i Bratislav M. Vlahović. Prijavom preduzeća, čiji je vlasnik Momo Jokić, stavlja im se na teret da su počinili krivična djela oštećenje tuđe stvari, krađa, samovlašće i nasilničko ponašanje. Oni su negirali krivicu i najavili kontraprijavu.

Mještani tvrde da bi nastavak sječe šume donio velike probleme stanovništvu, jer se radi o rastinju koje je vjekovima štitilo Ulotinu od sniježnih lavina i drugih elementarnih nepogoda. Ukoliko im se ne udovolji, najavili su, blokiraće put koji preko njihovih imanja vodi do šume.

"Neće biti da smo nas stotinu krivi, a on jedan ispravan. Ovo što je on uradio sa podnošenjem krivične prijave, samo je pripremanje terena da bi već sjutra mogao uz asistenciju policije da uđe u šumu", kazali su mještani sela Ulotina.

Bonus video: